• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Gezellige hoekjes in huis inrichten

21 november 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Gezellige hoekjes in huis inrichten Verbouwen

Nu alle feestdagen naderen is het woord dat je waarschijnlijk het vaakst hoort ‘gezellig’, want oh wat houden we daar toch van! Om deze gezelligheid het hele jaar door te ervaren, laten wij jou in deze blog zien hoe je bij je huis inrichten van elk hoekje een gezellig plekje kunt maken!

Jouw plekje in huis inrichten op de vensterbank

Jouw plekje in huis inrichten op de vensterbankBijzondere plekjes in huis inrichten is ook eenvoudig zonder daar veel nieuwe ruimte voor nodig te hebben. Een van de leukste interieurtips is misschien wel het omtoveren van je vensterbank tot een zit- en leeshoekje.

Als je vensterbank al wat breder is kan je hier verschillende kussentjes en misschien een dekentje op leggen. Als je de ene hoek van de vensterbank gebruikt om je zitplekje van te maken, kan je de andere hoek gebruiken om je boeken, kop thee of wat plantjes kwijt te kunnen.

Gaat zitten op je vensterbank toch een beetje krap worden? Dan kun je eraan denken een bankje/kast combinatie ervoor te zetten. In de kast kun je spullen kwijt en erop kun je kussens neerleggen en het zo omtoveren tot een bankje. De smalle vensterbank kun je dan gebruiken als ware een tafeltje.

Woonkamer hoekjes

Woonkamer hoekjesJe woonkamer inrichten met gezellige hoekjes kan soms lastig zijn: er staan waarschijnlijk al zoveel spullen dat je de hoekjes geen eens meer ziet. Gelukkig zijn er genoeg leuke woonkamer ideeën. Een goede oplossing is bijvoorbeeld om je gewone bank te vervangen voor een hoekbank (meubels die je overhoudt hoef je niet weg te doen, maar kan je veilig opbergen bij ALLSAFE). Dit maakt je woonkamer een stuk knusser!

Een andere favoriet voor je kamer inrichten is de zogenaamde ‘ei stoel’. Met deze ronde stoel maak je van elk hoekje een gezellig hoekje. Nog leuker is die wanneer je de hangende variant aanschaft!

Een kleine woonkamer inrichten vraagt vaak om wat creativiteit. Je wilt je kamer ruimtelijk houden, maar toch al je spullen kwijtkunnen. Gebruik maken van hoekjes kan hiervoor de uitkomst bieden. Driehoekige plankjes in de hoek maken je huis wat minder statisch en geven daarmee je huisje sfeer. Doordat je de plankjes wat hoger vast kunt maken nemen ze ook geen vloerruimte in.

Met deze manier van je huis inrichten kun je goed al je kleine spulletjes kwijt, maar je wil natuurlijk ook niet dat de hoekjes rommelig worden. Misschien heb je wel iets teveel spullen in de woonkamer staan? Je kan er aan denken eens wat spullen die je weinig gebruikt extern op te bergen, zodat je ook de hoekjes in huis lekker opgeruimd houdt.

Jij eet in de hoek vanavond!

Om je wat kleine keukens inspiratie te geven: ook daar kun je hoekjes beter benutten. Jij eet in de hoek vanavond
Een kleine eethoek voor je huis inrichten is misschien wel wat voor jou. Ondanks dat een ronde tafel ruimtelijker oogt, kun je in een kleine keuken beter een rechthoekige tafel plaatsen, zodat je die mooi kan aan laten sluiten op de muur.

Een nadeel van het tegen de muur plaatsen van je tafel is dat je zitruimte verliest. Je kan er daarom ook voor hoekbankjes tegen de muur kiezen. Dit neemt minder ruimte in dan stoelen maar kan je alsnog gezellig rondom de hele tafel zitten.

Wil je het helemaal slim aanpakken? Dan kan je ook een zitbar maken in de hoek. Met twee planken en wat barkrukken ben je nauwelijks ruimte kwijt en heb je toch een hoekje om ’s ochtends lekker samen te ontbijten.

Fijne slaaphoekjes

Voor een knusse kleine slaapkamer inrichten kun je tevens weer vertrouwen op de hoeken van je kamer. Allereerst kun je ervoor kiezen je bed in de hoek van de kamer te plaatsen. Met kussens tegen de muur heb je niet alleen een lekkere slaapplek maar ook een goede plek voor nog een filmpje ’s avonds!

Fijne slaaphoekjesPraktisch maar misschien niet zo sfeervol: het nachtkastje. Zo’n blok neemt bovendien vaak een hoop ruimte in. Wat dacht je van een creatievere oplossing? Als je ergens nog een trappetje hebt staan kun je deze in de hoek naast je bed zetten. Op de treden kan je je wekker en boeken kwijt en het is ook nog eens handig om wat kleding aan te hangen.

Ruimte voor je spullen waar je al helemaal geen last van hebt is een kast boven je bed. Zo behoud je in ieder geval voldoende vloerruimte. Het staat vaak ook nog eens heel leuk, doordat je wat diepte in de kamer creëert.

Een kamer waarbij je hoekjes kunt omtoveren tot een hele beleveniswereld is de kinderkamer. In de kinderkamer kun je van een van de hoeken een voorleeshoek maken. Om dit hoekje extra bijzonder te maken kun je een draaghemel aan het plafond vastmaken.

Het huis inrichten: vergeet de zolder niet!

Een plek waar sfeerverlichting misschien wel het best tot zijn recht komt: de zolder. Het huis inrichten: vergeet de zolder nietHet huis inrichten stopt natuurlijk niet bij de bovenverdieping als je hier nog een extra van hebt. In plaats van je zolder te gebruiken als opslagruimte, is het misschien leuker hier een soort tweede woonkamer van te maken: maar dan alleen voor jou/jullie zelf!

Ideaal is het dan natuurlijk als jouw zolder nog balken heeft. Denk aan een lekkere hangmat, hangstoel of misschien wel een schommel! Qua meubels is het in zo’n ruimte handig gebruik te maken van rechthoekige, lange, smalle vormen, gezien je in de breedte vaak beperkt bent door een schuin dak.

Misschien gebruik je je zolder nu nog als opslagruimte en denk je bij het opnieuw je huis inrichten: waar moet ik al die spullen dan laten? Het is eigenlijk zonde om alle ongebruikte dozen en spullen in huis te houden. In plaats daarvan kun je je inboedel veilig opbergen bij ALLSAFE. Dan kun je eindelijk die droomzolder realiseren!

Het geheim voor elk hoekje: huis decoratie

het geheim voor elk hoekje: huis decoratieWelk hoekje in huis je ook wil gaan maken: het wordt in één klap een stuk gezelliger en knusser met wat decoratie. Interieurinrichting is natuurlijk belangrijk, maar met alleen de juiste meubels creëer je nog geen sfeer. Het allerbelangrijkste is misschien wel voldoende licht. Een donkere plek kan somber overkomen en dat wil je natuurlijk niet hebben.

Sfeervol je huis inrichten doe je daarom met lampjes. En dan niet grote plafondlampen, maar juist meer die kerstsfeer slingerlampjes. Zeker nu het buiten al vroeg donker wordt, geef je je anders donkere hoekje wat gezelligheid.

Een andere oppepper voor je huis zijn plantjes. Dit zijn niet alleen goede zuurstofbronnen, maar geven ook veel kleur aan je kamer. Groene potten kunnen je zithoekje leuker maken, maar je kunt ze ook gebruiken om een lege hoek op te fleuren. In het laatste geval kun je kiezen voor een wat grotere plant, zoals een varen. Zo kan een hoekje inrichten opeens heel makkelijk worden!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder