• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Gun jezelf de beste kerstcadeaus! Een man- of womancave voor jou!

11 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Gun jezelf de beste kerstcadeaus! Een man- of womancave voor jou! Woontips

Het kerstfeest staat weer voor de deur. Tijd om iedereen waar je om geeft te trakteren op een heerlijk kerstdiner en natuurlijk de mooiste cadeaus! Maar waarom zou je ook jezelf niet verwennen met een mooi cadeau dit jaar? Misschien is een man- of womancave wel iets voor jou! Kijk hieronder voor de leukste tips. Hup, aan de slag!

Speciaal voor jou: de man-cave!

Welke man wil het nou niet: een echte mancave? Een men only ruimte met speeltafel, biertap en andere mannen accessoires. Volg dit stappenplan tot jouw ideale kerstcadeau!

1. Kies welke kamer je mancave wordt

Er is altijd wel een kamer in of rondom het huis aan welke een andere invulling gegeven kan worden. Denk aan de zolder, tv kamer of hobbykamer. Dit kan een goede plek zijn voor de mancave omdat het vaak een ruimte is die losstaat van het huis en waar je vriendin of vrouw geen last heeft van de mannenavonden. In elke kamer kan wel een bar of passende pouletafel neergezet worden.

2. Maak ruimte voor ‘the ultimate mancave’

Voordat het inrichten kan beginnen, moet er plaats gemaakt worden. Wellicht liggen er op zolder nog spullen die als bar accessoires kunnen dienen? Wist je dat 55% van de spullen op zolder niet jaarlijks gebruikt wordt en dat gemiddeld zo’n 10m2 van je woonoppervlakte in beslag wordt genomen door ongebruikte spullen? Het kan handig zijn om ervoor te kiezen deze spullen (tijdelijk) op te slaan zodat je meer ruimte heb in je huis (voor de mancave). Als de ruimte voldoende geleegd is, kan het inrichten beginnen!

3. Start met inrichten van je men-only kamer

darten

Nu start het leukste gedeelte: de inrichting. De kamer gaat gevuld worden met man cave items. Een eerste gadget is de bar met biertap met eventueel een bierkoeler voor de flesjes speciaalbieren. Voor de persoonlijke touch kun je zelf vrij eenvoudig een bar maken van bijvoorbeeld een paar pallets. En wat dacht je van een dartbord aan de muur? Zo kun je je vrienden uitdagen voor een spannende wedstrijd.

Check, klaar! Nu de woman-cave!

Yes, de mancave is klaar! Nu tijd voor de womancave! Hoe ga je dat aanpakken? En waar heb je altijd al van gedroomd? Lees snel hieronder hoe je jouw dromen verwezenlijkt!

Tip #1: Blijf niet hangen op die bank

Toch krijgen we op de bank vaak te horen dat we plaats moeten maken, omdat er een spannende voetbalwedstrijd op de planning staat. Daarom is het hoog tijd voor een eigen plekje voor jou als vrouw! Maak een hoekje vrij bij het raam en zet er een grote comfortabele stoel voor. Denk bijvoorbeeld aan een hangende ei-stoel of misschien zelfs een hangmat. Zorg voor een klein tafeltje waar je je kop thee op kwijt kan en maak ruimte voor een paar boeken of magazines.

stoel womancave

Tip #2: Maak je klaar voor een feestje…

Ondanks dat wij vrouwen het heerlijk vinden om een middag te ontspannen, kunnen we ook niet zonder onze wekelijkse – of maandelijkse – feestjes waarbij we met een drankje in onze hand even los kunnen gaan. Natuurlijk altijd onder het genot van wat goede muziek. Zo’n feestje kost natuurlijk wel wat tijd, en ruimte om je klaar te maken. Maar waar? Met een handige kaptafel in je slaap- of badkamer kun je een hoop troep kwijt in die laatjes of kastjes.

Tip #3: Dream big!

inloopkast

Make-up? Check! Haar? Check! Nu de outfit nog! Wij vrouwen zijn natuurlijk met de kleine dingen al tevreden en stellen geen hoge eisen… maar een inloopkast, dat is natuurlijk dé droom van iedere vrouw. In een eerder blog las je al hoe jij de beste inloopkast inricht. Zie je het niet zitten om een hele kamer af te staan aan kleding en schoenen, dan zijn er altijd nog andere ruimtebesparende oplossingen. Denk hierbij aan een (ingebouwde) schuifdeurkast. Deze valt weg in je muur zodat je de ruimte behoudt.

Verwen jezelf eens, dames en heren! Ook wij verdienen een momentje voor onszelf. Geef jezelf het mooiste cadeau deze kerst. Creëer een rustige plek voor jezelf, zodat je ook rust hebt in je hoofd. Zo geniet jij volop van elke dag. ALLSAFE helpt je daarbij!

Nog meer tips over hoe precies die ideale mancave te maken? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder