• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Kleine studentenkamer inrichten: tips en inspiratie!

1 september 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Kleine studentenkamer inrichten: tips en inspiratie! Woontips

Na talloze mailtjes en hospiteeravonden kan het leukste deel van je studententijd nu echt beginnen: je gaat op jezelf wonen! Voor het eerst écht op eigen benen staan, geen verantwoording meer afleggen en ga zo maar door. Wel wordt het nog een opgave om je studentenkamer optimaal in te richten, want in deze ruimte moet je kunnen slapen, studeren, eten en ontspannen. Wij geven je daarom tips hoe je ook van een kleine kamer een hele leefbare én gezellige ruimte kunt maken!

Meet je studentenkamer en studentenmeubels op

In de meeste gevallen begin je in de kleinste kamer van het studentenhuis. Dan is het passen en meten met je meubels. Voordat je begint spullen uit te zoeken, is het slim de kamer heel precies op te meten: hoe hoog en breed is de ruimte en waar is het raam? Teken de kamer en potentiële meubels vervolgens uit op schaal en puzzel net zo lang totdat je de perfecte inrichting hebt gevonden. Je kamer gezellig maken komt daarna pas, wanneer je op zoek gaat naar geschikte accessoires en je een persoonlijke touch aan de kamer kunt geven.

Tips studentenkamer inrichten

Gebruik de gehele ruimte van je studentenkamer!

Studentenmeubels met meerdere functies

Je kunt je ruimte optimaal gebruiken door aan één meubel verschillende functies te verbinden. Een goed idee is om een kast als roomdivider te gebruiken, en je bed op deze manier af te scheiden van het leefgedeelte. Plaats alleen een roomdivider als je ruimte niet té klein is anders wordt het heel hokkerig. Ook een bed met lades is een ruimtebesparing. Je spullen liggen dan uit het zicht en je kan er toch makkelijk bij.

Ruimtehacks voor je studentenkamer

Er zijn veel slimme ruimtehacks voor in je kleine kamer. Bijvoorbeeld een uitklapbare tafel met klapstoeltjes voor als er vrienden komen eten. Is je ruimte redelijk hoog, dan is een hoogslaper een uitstekend idee. De ruimte onder je bed kan je dan weer gebruiken als zithoek. Een slaapbank is ook altijd een optie, maar zeker niet de eerste keus. Want iedere dag je bed in- en uitklappen en opmaken gaat na een paar dagen al vervelen! Verder kan je lekker losgaan met opbergmanden en kistjes. Deze hoeven niet saai te zijn, stoere rieten of geweven manden kunnen je ruimte juist af stijlen.

ruimtehacks studentenkamer

Beperk het aantal spullen

Een kleine kamer is gebaat bij rust en netheid. Het oogt al gauw rommelig en benauwend wanneer er veel spullen in het zicht liggen. Waarschijnlijk heb je ook maar weinig kast- en opbergruimte in je kamer voor je zomer- en wintergarderobe, het begin van je uitzet en nog veel meer verzamelde spullen. Overweeg daarom een externe opbergruimte te horen. Eén kubieke meter opslagruimte is namelijk al stukken goedkoper dan één kubieke meter extra kamer huren. Dus waar wacht je op!

Licht in een kleine studentenkamer geeft ruimte

Voldoende licht is heel belangrijk in een kleine kamer. Het liefst heb je natuurlijk een groot raam vol daglicht. Zet je bureau waaraan je studeert dan ook zeker bij het raam voor betere concentratie en inspiratie. Geen groot raam? Verlichting kan gelukkig ook een hoop doen voor je ruimte. Vergeet het idee dat je één lamp in het midden van je plafond moet hangen. Plaats daarentegen licht op verschillende niveaus: een lamp aan het plafond, aan de muur en een staande lamp, op verschillende plekken in je kamer. Zo creëer je allerlei eilandjes en wordt je kamer optisch groter.

Verlichting studentenkamer

Let’s talk money

Op jezelf wonen kost veel geld: zowel de inrichting van je kamer en je levensonderhoud als alle leuke studentendingen die je onderneemt zijn niet goedkoop. Probeer daarom slim geld uit te geven aan de inrichting van je kamer. Een nieuwe bank kost al gauw een paar honderd euro, evenals een bed. Zoek eens naar deze meubelen op Marktplaats of struin een kringloopwinkel af. De tijd dat daar alleen stoffige spullen te koop waren is echt al lang voorbij. Schroom ook niet aan je familie of vriendenkring te vragen of iemand nog een bank of stoel heeft staan. Wie niet waagt wie niet wint!

Hopelijk heb je met deze tips voor de inrichting van je studentenkamer nóg meer zin gekregen om het studentenleven in te duiken. En als het goed is, is je kamer dan ook een plek waar jij je thuis voelt en heerlijk kunt slapen, studeren en natuurlijk uitbrakken!  

Meer tips over hoe het meest te halen uit jouw studentenkamer? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder