• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Nooit meer vervelen: maak je eigen sport-en-spelkamer in huis!

7 juli 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Nooit meer vervelen: maak je eigen sport-en-spelkamer in huis! Woontips

Je vrije tijd wil je goed besteden, right? En hoe doe je dat beter dan met sport en spel! Sporten geeft bewezen fysieke en mentale rust. Daarom laten we je in deze blog zien hoe je bij jou thuis een sport-en-spelkamer maakt, voor ultieme ontspanning!

Tip 1. Maak ruimte voor je spelkamer

Om een kamer in te kunnen richten met allerlei soorten vrijetijdsspellen, moet je waarschijnlijk wat ruimte maken. Je speelt spelletjes immers niet alleen; veel leuker is dat met vrienden of familie! Bedenk voor welke games jouw ruimte geschikt moet zijn en maak afhankelijk daarvan ruimte voor die spellen.

Hoe maak je dan ruimte? Bekijk waar je sport-en-spelkamer nu mee vol staat: zijn dit waardevolle spullen? Zo ja, hoe vaak gebruik je ze? Is dat slechts af en toe, denk dan eens aan het huren van een opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag. Hier berg je je skispullen, dozen vol winterkleren, meubels en meer, eenvoudig en voordelig op!

Tip 2. Caféspellen zijn weer hot!

Ben jij verknocht aan caféspellen zoals biljart, darts of schaken? Deze spellen zijn weer terug van weggeweest en verdienen dan ook een plek in je spelletjeskamer. Wist je trouwens dat al deze activiteiten als sport worden gezien? Ze bevorderen namelijk je fysieke en mentale gezondheid, evenals sociale relaties. Toch leuk om te weten!
Darten neemt weinig ruimte in je kamer in. Een dartbord moet je wel tactisch ophangen – vermijd een looproute! Hang ‘m op de juiste hoogte: de bullseye moet 1.73m hoog vanaf de grond hangen. Om te zorgen dat je op de juiste afstand van het bord staat (en je dus net zo ver gooit als de profs), kan je dat punt op 2.37m van de grond markeren. Zo kan je het beste oefenen om ooit écht goed te worden – of niet natuurlijk ?.

dartkamer maken

Tip 3. Een escaperoom in je eigen huis

Helemaal van deze tijd zijn escaperooms. Als je een beetje creatief bent, kan je zelfs je eigen escaperoom maken. Het kost wel wat tijd, maar op een regenachtige dag is het zeker weten een leuk project. Zorg in ieder geval dat je genoeg attributen en aanwijzingen hebt, zoals een cijferslot, puzzels, QR-codes en een kluis. Laat je creativiteit verder de vrije loop en maak het zo moeilijk als je zelf wilt. Misschien heb je ooit iets gezien in een ‘echte’ escaperoom en kan je daaruit wat ideeën halen.
Er zijn ook escaperoom spellen te koop, voor als je het iets makkelijker aan wil pakken. Nodig vervolgens al je vrienden uit en maak er een competitie van. Succes gegarandeerd!

escaperoom maken

Tip 4. Een speelkamer voor de kids maken

Als je zelf niet zo’n spelletjesfanaat bent, kan je altijd nog een spelletjeskamer voor de kinderen maken. Dit kan je zo groots aanpakken als je wil, met hutten en schommels: niets is te gek. Veiligheid is hier wel het belangrijkste, zeker omdat de kids hier vooral met elkaar zullen spelen. Hang bijvoorbeeld netten op of leg matten op de vloer. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Een grote plus van zo’n speelkamer is dat de ”rommel” zich dáár bevindt. De kids hebben alle ruimte en jij hebt geen rondslingende barbies en legoblokjes in de woonkamer. Win-win! Op Pinterest vind je allerlei inspiratie voor speelhoekjes- en kamers voor kinderen, dus zo’n plek voor de kinderen is zo gemaakt.

kinder speelkamer maken

Ben je enthousiast geworden om een sport-en-spelkamer in jouw huis te maken? Zoals je ziet kan je het zo groots en prijzig maken als je wil en kan je ruimte maken voor diverse soorten spellen. Let’s play!

Meer tips over hoe je een toffe kamers kunt inrichten? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder