• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Sfeervol de winter in met de leukste tuin ideeën

31 oktober 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Sfeervol de winter in met de leukste tuin ideeën Woontips

Het was dit weekend weer zo ver, de wintertijd is ingegaan! Ondanks dat de dagen korter, kouder en donkerder worden, is er nog genoeg om van te genieten in de wintermaanden. Nu denk je misschien alleen aan binnen, maar met onze leukste tuin ideeën ga je ook in de winter weer met plezier naar buiten.

We schreven al eerder in onze blog over tuinonderhoud in de winter om je planten, gazon en tuinset goed te behouden. Toch hoort bij je tuin winterklaar maken niet alleen het behouden van je tuin: je wil er natuurlijk nog van kunnen genieten ook!

Groene vingers, kleurrijke tuin ideeën

Kleurrijke tuin ideeënIn de winter kan je tuin snel wat kleur verliezen. Veel bloemen en planten overleven de vorst misschien niet en staan er maar kaal bij. Met een beetje research hoeft dit echter helemaal niet zo te zijn! Om jou wat zoekwerk te besparen, vind je hieronder de meest kleurrijke tuin ideeën.

Kleurrijk én winterproof: dat is de winterheide. Deze planten bloeien van ongeveer december tot april en is ook nog eens eenvoudig te onderhouden. Je kent de plant in bloei misschien van zijn lila kleur, maar er zijn ook rode, roze en witte soorten. Zo kan meteen wat kleurvariatie in je tuinontwerp aan brengen.

Andere planten die in de winter bloeien zijn de toverhazelaar en het meloenboompje (met als koosnaampje ‘winterzoet’). De planten lijken een beetje op elkaar door hun gelige kleur. He t meloenboompje heeft een wat klassiekere bloemvorm, waar de toverhazelaar wat speelsere blaadjes heeft.  Onderschat deze blaadjes niet, ze bevatten een soort ‘antivries’!

Wordt een complete tuinaanleg toch iets teveel en zoek je meer een leuk bloemetje voor in de pot op tafel? Winterviooltjes zijn kleine plantjes met bloemetjes en verblijden je tuin met de meest uiteenlopende kleuren. De naam zegt het al: ze kunnen wel tegen een winterstootje.

Extra tuinadvies: om de bloemen nog beter te laten uitkomen in je tuin, zet je ze in een mooie pot. Dat is minstens even decoratief als de bloemen zelf (en verliest al helemaal geen kleur ;)) Om de pot te beschermen tegen stukvriezen, kan je de binnenkant bekleden met bubbeltjesplastic.

Winters zithoekje

Winters zithoekjeNu alles in bloei staat, is het tijd voor je tuininrichting. Je geniet natuurlijk extraveel van je tuin als je er ook nog lekker kan zitten. Je tuin inrichten is heus niet iets waar je alleen in de zomer mee uit de voeten kan, er zijn genoeg leuke tuin ideeën voor een knus winters zitplekje.

Dit knusse plekje begint met geschikt meubilair. Het wordt vaak aangeraden om je tuinmeubels in de winter droog op te bergen of te bedekken met een hoes. Dat laatste is natuurlijk zonde: je kan je set niet meer gebruiken en maakt je tuin er niet gezellig op.

De spullen die de winter niet aankunnen kun je veilig en verwarmd opbergen bij ALLSAFE, maar intussen hoef je je tuin natuurlijk niet kaal achter te laten. Met het afwisselen van zomer- en wintermeubilair, blijven je spullen mooi én bruikbaar. Hier volgen wat tips waar je op moet letten wanneer je een tuinset voor de wintermaanden aanschaft.

Tuinmeubelen gemaakt van bijvoorbeeld riet of bamboe zijn erg kwetsbaar voor de vorst. Met hout als materiaal verschilt het per houtsoort of ze geschikt zijn voor buiten overwinteren. Zo droogt grenen snel uit, maar kan hardhout de winter wel aan. Kunststof, metaal of aluminium zijn geschikte materialen en kun je goed buiten laten staan.

Ongeacht welk materiaal je uiteindelijk kiest, lekker zitten is altijd belangrijk. Maar kussens, buiten, in de winter? Ja hoor! Je zomerkussens kun je wel beter opbergen, maar met all-weather kussens kun je prima je plekje buiten inrichten. Zo maak je lekker comfortabel je tuin winterklaar.

Tuin ideeën om het warm van te krijgen

Tuin ideeën om het warm te krijgenBrrr misschien wel het belangrijkste voor als je buiten van je winterterras gebruik wil maken: hoe krijg je het warm? 😉 Het zal allereerst nodig zijn een afdakje te hebben of te maken, om koude windvlagen tegen te houden. Bovendien is je tuinset dan meteen beschermd tegen neerslag en sneeuw (en jij ook natuurlijk).

Als je in de winter echt van al je tuin ideeën wil genieten, zal je een heater goed kunnen gebruiken. Grote kans dat alleen warme chocomel jouw lichaam niet warm houdt. Je hebt verschillende soorten en maten waardoor je een heater kan kiezen die het beste bij jouw zitplekje past. Zodra die extra warmte in het voorjaar niet meer nodig is, kan je hem weer opbergen bij ALLSAFE voor de volgende winter.

Wat misschien nog leuker is dan elektrisch verwarmd worden is jezelf met een kampvuurtje opwarmen! Een gietijzeren vuurschaal bij je zitplekje houdt je warm en geeft ontzettend veel sfeer. Vuurschalen zijn makkelijk te verplaatsen en met een roostertje erop heb je ook meteen een winter-BBQ!

Let it shine! Schitterende tuin ideeën

Schitterende tuin ideeënJammer dat het weer zo vroeg donker wordt? Juist niet! Sfeerverlichting en kaarsjes maken je tuin in de donkere maanden juist lekker knus. Deze laatste tuin ideeën maken jouw tuin helemaal winterklaar en af.

Lampjes in bomen, struiken en plantjes is echt niet alleen voor kerst, maar kan prima de hele winter door. Juist die ene boom die er wat kaal bij staat kan je weer helemaal tot leven wekken door er een lampjesslinger in te hangen. Zorg wel wanneer je verlichting koopt dat je er op let dat de lampjes geschikt zijn voor buiten.

Daarnaast kun je er niet te veel van hebben: kaarsjes, kaarsjes, kaarsjes. Je kunt kaarsen van verschillende hoogtes bij elkaar op een plateau zetten of kaarshouders gebruiken om het licht nog mooier te doen laten uitkomen. Het leuke aan een houder is dat je ze ook op kan hangen!

Om al deze tuin ideeën te realiseren zal je natuurlijk wel een deel van je zomerspullen op willen bergen. Met een opslagruimte bij ALLSAFE heb jij genoeg ruimte in je tuin om je winterwonderland waar te maken en genoeg ruimte in huis om toch ook binnen te kunnen zitten. Wanneer het je dan toch te koud wordt, kan je altijd nog door het raam heen van je tuin genieten!

Graag nog wat meer tuintips voor in de winter? Lees verder in onze blog:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder