• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Tuintips voor de ideale lentetuin

5 mei 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Tuintips voor de ideale lentetuin Woontips

Eindelijk, de lente breekt weer aan! Het wordt weer eerder licht en de vogels luiden fluitend de dag in. Tijd om dat goede gevoel ook mee de tuin in te nemen. Hier zijn een aantal tips om je tuin helemaal klaar voor de lente te maken!

Lentetuin tip 1: Snoeien om te groeien

Je zal niet de enige zijn die zijn tuin deze winter wat verwaarloosd heeft. Maar geen zorgen, het valt allemaal nog te fixen. Laten we beginnen bij het gazon. Je kan starten met maaien vanaf het moment dat het ’s nachts niet meer vriest. Op de plekken waar het gazon er niet gezond uit ziet, kan je bijzaaien. Het beste moment daarvoor is in het voorjaar of de vroege herfst.

Ook je planten hangen er waarschijnlijk een beetje sip bij. Zorg dat je dode planten weghaalt en van de planten die de winter wel overleefd hebben, snoei je de dode knoppen en takken weg. Zo geef je ze de ruimte opnieuw tot bloei te komen.

In deze fase van ruimte creëren is het belangrijk op te ruimen: zorg dat je afgevallen bladeren wegveegt en verwijder al het onkruid tussen de tegels. Zo ziet je tuin er helemaal schoon en leeg uit voordat je met de restyling kan beginnen!

Tuin snoeien in de lente

Lentetuin tip 2: Maak van je terras een loungeplek

Tuinen zijn tegenwoordig voor veel mensen een tweede huiskamer. De tuin moet dan ook net zo comfortabel zijn! Dat kun je bereiken door bijvoorbeeld een overkapping te maken. In een kleine tuin is het functioneel om een doek te spannen als je in de schaduw wilt zitten of om een knusse plek te creëren. Het doek kan je intrekken wanneer je juist wilt genieten van de zon. Zo gaat er dus geen tuinruimte verloren!

Doek overkapping in de tuin

De overkapping gezellig inrichten is de volgende stap. Schaf bijvoorbeeld één grote loungebank en een tafeltje aan. Dat heeft een strakke uitstraling en zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Laat overbodige accessoires achterwege: dit zorgt voor een rommelig en onrustig gevoel.

Voor de mensen die écht buiten willen leven, is er ook de optie om een heuse buitenkeuken te maken. Je kan je terras dus zo inrichten dat het bij jouw levensstijl past! Voor meer tips voor je loungetuin lees je onze eerdere blog 5 elementen voor een ideale loungetuin!

Lentetuin tip 3: Een kleine tuin inrichten zodat hij groter lijkt

Niet iedereen beschikt over een grote tuin, maar dat hoeft geen probleem te zijn, want ook een kleine achtertuin kan je gezellig en functioneel inrichten. Als je bloemen en planten in je tuin wil plaatsen is het slim om de hoogte in te werken. Een pallet kun je bijvoorbeeld eenvoudig omtoveren tot plantenbak. Een andere tip is om een heg neer te zetten in plaats van een houten schutting. Dat heeft dezelfde functionaliteit, maar geeft veel meer groen plezier!

Pallets in de tuin gebruiken

In een kleine tuin moet je keuzes maken. Prefereer je een gazon boven een schuurtje? Dat is helemaal niet gek! Je hebt dan meer tuinplezier en je spullen kun je opbergen bij ALLSAFE Mini Opslag. Huur eenvoudig een opslagruimte voor bijvoorbeeld je gereedschap, je ladders of andere spullen die je maar weinig nodig hebt. Zo creëer je ruimte voor je tuindromen zonder in te leveren op gemak.

Lentetuin tip 4: Je tuin gezellig maken

Wanneer je tuin helemaal is opgeruimd en de overkapping misschien ook al gereed is, is het tijd om de tuin gezellig te maken. Dat kan natuurlijk maar op één manier: groen in je tuin! Voor een speels effect is het slim om af te wisselen in soorten planten en de groottes daarvan. Plaats bijvoorbeeld twee stoere bomen die de basis zijn van je tuin. Daaromheen kan je dan bloempotten of een border zetten met wat kleinere bloemen en planten.

Met deze simpele tips geef je je tuin weer een frisse look. Dus ga lekker aan de slag, zodat je daarna heerlijk kan relaxen in je nieuwe lentetuin! 

Graag nog wat meer tuintips? Lees verder in onze blog:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder