Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Wat te doen met oud en nieuw: ruimte voor feest!

19 december 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Wat te doen met oud en nieuw: ruimte voor feest! Woontips

De kerstdagen moeten nog komen, maar voor je het weet beginnen we al met aftellen! Het oude jaar wil je dan natuurlijk goed afsluiten en het nieuwe jaar goed inluiden. Maar nu rest de vraag: wat te doen met oud en nieuw? In deze blog helpen wij jou een handje met de leukste oud en nieuw ideeën voor thuis.

Ruimte creëren

Ruimte creërenWaar is het leuk om oud en nieuw te vieren? In een huis waar je er ruimte voor hebt. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je groot moet wonen om een feest te kunnen geven. Wat te doen met oud en nieuw begint dus bij om je heen kijken wat er in de weg staat. Laat niks je tegen houden om knallend het nieuwe jaar in te gaan!

De belangrijkste plekken in huis om ruimte te hebben met oud en nieuw zijn waarschijnlijk je eetkamer en je zitkamer. Bij je eettafel is het fijn voldoende ruimte eromheen te hebben zodat iedereen aan kan schuiven. Als je tafel niet groot genoeg is om met z’n allen aan te zitten kun je ook een lopend buffet houden (met hapjes die iedereen zelf heeft meegenomen bijvoorbeeld).

Je zitkamer zal dan ook wel als stakamer worden gebruikt. Als je wil voorkomen dat je kostbare meubels als onderzetters worden gebruikt, dek ze dan van tevoren af of haal ze tijdelijk weg.

Nu je genoeg ruimte hebt om feest te vieren, is het toch eigenlijk ook wel fijn om net zo opgeruimd het nieuwe jaar in te gaan? Spullen die je (tijdelijk) niet gebruikt kun je al vanaf 1 week eenvoudig opbergen bij ALLSAFE. Streep je meteen het eerste voornemen van je lijst!

Wat te doen met oud en nieuw in de laatste uren

Wat te doen met oud en nieuw in de laatste urenMaar wat te doen met oud en nieuw thuis? Je wilt niet de hele avond op de bank naar de aftellende klok staren. Nu je ruimte hebt gemaakt kun je die het best gebruiken ook. Voor je het weet is het 12 uur!

Een klassiek idee, maar altijd een succes, is spelletjes spelen. Zorg voor ruimte aan tafel en genoeg zitplekken voor iedereen. Je kunt iedereen vragen één spelletje te laten meenemen en op tafel te leggen. Zo heb je in ieder geval genoeg keuze en zit er vast iets tussen wat iedereen leuk vindt.

Misschien heb je al een hele voorraad aan oliebollen, beignets en appelflappen ingeslagen, maar je kan ook zelf de keuken eens induiken met je vrienden of familie. Appelflappen zijn bijvoorbeeld heel eenvoudig zelf te maken. Extra leuk als je oudejaarsavond thuis met kinderen viert.

Zoek je een origineel idee oudejaarsavond? Een leuke manier om het jaar af te sluiten is door erop terug te kijken. Ga met zijn allen bij elkaar zitten en laat iedereen één voor één vertellen waar hij of zij dit jaar dankbaar voor is geweest, wat hun mooiste herinnering is, hun hoogtepunt, dieptepunt of meest memorabele moment.

Na de twaalf klokslagen is het tijd voor champagne en kan het feest beginnen. Maar waarop proost je eigenlijk? Als je eerder op de avond terug hebt gekeken op het afgelopen jaar, is dit het moment om uit te kijken naar het nieuwe jaar.

Themafeest ideeën

Themafeest ideeënDe champagne is geopend, wat te doen met oud en nieuw ná 12 uur? Je oud en nieuw ideeën kunnen zo ver uiteenlopen als je wil, maar alles kan in stijl. Ofwel, in thema. Als je met een themafeest oud en nieuw besluit te vieren haal je letterlijk alles nog even uit de kast.

Nu is het nog zaak te bedenken wat te doen met oud en nieuw als thema. Oud en nieuw staat bekend om glitter en goud, dus waarom daar niet volop gebruik van maken? Van glitterhoedjes tot gouden sokken, het is zeker dat iedereen zal stralen.

Ook met een gemaskerd bal thema kun je een gouden randje aan je feest geven. Een mooie gelegenheid voor de mannen om in pak te gaan en voor de vrouwen om hun galajurken weer eens uit de kast of opslagruimte te halen.

Wat te doen met oud en nieuw versiering

Misschien heb je alle kerstdecoraties nog in huis hangen, maar voor oud en nieuw is dat stalletje op de vensterbank toch wat minder feestelijk. Toepasselijker op zo’n avond zijn ballonnen: als het even kan heliumballonnen zodat om middernacht niet alleen de hemel, maar ook jouw plafond kleurt.

En wat dacht je van confetti om 12 uur? Voordat je buiten naar het echte geknal gaat kijken kun je binnen de confetti (en champagne natuurlijk) laten knallen. Een ander leuk idee is om iedereen een handje confetti te geven en dat om middernacht allemaal op te gooien. Stofzuigen moet je de volgende dag waarschijnlijk toch al!

Heb je nu allemaal decoratie, glitter en goud kostuums, maskers en ballonnen in huis gehaald? Dat wil je natuurlijk voor een volgend feest weer kunnen gebruiken. Helaas is het maar één keer per jaar oud en nieuw, dus veel spullen zullen de komende 365 dagen alleen maar in de weg liggen. Wanneer je deze spullen opbergt, geniet je optimaal van alle ruimte die je hebt vrijgemaakt. Met ruimte in huis én hoofd het nieuwe jaar ingaan!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder