• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

5 Tips voor als je gaat samenwonen – hoe kun je gezamenlijk je huis inrichten?

8 mei 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
5 Tips voor als je gaat samenwonen – hoe kun je gezamenlijk je huis inrichten? Woontips

Yes, je gaat samenwonen! Een nieuwe, leuke en spannende tijd die aanbreekt. Niet alleen zal je je moeten aanpassen aan elkaars levensstijl, ook zal je moeten nadenken over het inrichten van je gezamenlijke woning. En dit kan een uitdaging zijn wanneer je beiden een andere smaak hebt. Lees daarom verder voor 5 tips op het gebied van samenwonen en je huis inrichten!

1.Maak beiden een moodboard voor de inrichting van je huis

Een huis is voor beiden ‘thuis’ wanneer je woning ingericht is volgens beide smaken. Hoe combineer je deze dan? Het beste kun je beginnen door allebei een apart moodboard te maken. Op dit moodboard plak je plaatjes uit tijdschriften of websites van inrichtingen die je zelf mooi vindt. Denk daarbij aan verschillende aspecten van de inrichting:

  • Moderne of landelijke inrichting;
  • Kleuren die je mooi vind in de woonkamer of slaapkamer;
  • Gebruik van stoffen;
  • Veel woonaccessoires of juist heel strak.

Nadat je de moodboards hebt gemaakt, kun je deze naast elkaar leggen en daar samen 1 gezamenlijk moodboard van maken. Zo zie je direct wat bij elkaar past en kun je gericht je huis inrichten.

Moodboard maken bij samenwonen

2.Plattegrond maken voor je aan de slag gaat

Wanneer je net een huis gekocht hebt, heb je vaak al een plattegrond van je huis beschikbaar. Deze kun je perfect gebruiken om de inrichting van je huis te bepalen! Is deze niet beschikbaar? Dan is het ook vrij eenvoudig om zelf een plattegrond te maken van je woning. Je hebt hier gratis online tools voor, zoals Floorplanner en Sweet Home 3D. Met zo’n plattegrond zie je snel wat er wel en niet in je huis past qua ruimte en het voorkomt dat je te grote meubels koopt.

3.Kleurencombinaties voor hem en haar

De kleuren op de muur en je inrichting bepalen voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je woning. Niet alle kleurencombinaties zijn even mooi en rustgevend. Veel stellen die gaan samenwonen kiezen voor witte muren, gecombineerd met 1 gekleurde muur. Mooie gender neutrale woonkamer kleuren zijn bijvoorbeeld olijfgroen, blauw, okergeel en grijs.

Kleuren in de slaapkamer kunnen ook één van bovenstaande kleuren zijn; zorg dat ze niet te fel zijn. In de slaapkamer wil je namelijk ontspannen en dit kan makkelijker wanneer deze rustig is qua kleurgebruik.

Hebben jullie beiden niet zo’n feeling met juiste kleurencombinaties? Gebruik dan de kleurencirkel. Hiermee kun je eenvoudig bepalen welke interieurkleuren goed bij elkaar passen. Dit kan op 3 manieren:

  1. Contrasterende kleuren combineren;
  2. Harmonieuze kleuren combineren;
  3. Ton sur ton tinten: kleuren met dezelfde kleurtoon (lichter en donker binnen dezelfde kleur).

goede kleurcombinaties inrichting

4.Ieder een eigen kamer in huis inrichten

Heb je beiden toch een sterk uiteenlopende smaak en heb je genoeg kamers in huis? Je zou er dan voor kunnen kiezen om de inrichting van de woonkamer, keuken en slaapkamer heel neutraal te houden en beiden ieder een eigen kamer naar eigen smaak inrichten.

Voor de mannen zijn er genoeg mancave ideeën online te vinden, voor de vrouwen is helemaal genoeg wooninspiratie te vinden!

5.Dubbele inboedel bewaren voor later

Beiden zullen jullie al wat inboedel in huis hebben, zoals banken, kasten, bedden en meer. Wat doe je eigenlijk met de dubbele spullen zodra je gaat samenwonen? Wellicht zijn deze spullen net nieuw en hebben ze nog grote financiële en emotionele waarde. Wegdoen is dus zonde, wellicht kun je deze later nog gebruiken! Veel stellen die gaan samenwonen kiezen voor inboedelopslag bij ALLSAFE Mini Opslag. Bij ALLSAFE kun je de dubbele spullen opslaan, zodat je ruimte in huis overhoudt en je later nog gebruik kunt maken van deze spullen. Ook handig als je een keer tussendoor wilt wisselen van inrichting ;).

Wij denken dat met bovenstaande 5 samenwonen tips de inrichting van jullie huis mooi afgestemd wordt. Zo wordt jullie nieuwe huis een thuis! Wil je meer tips op het gebied van wooninspiratie? Volg ons dan op Facebook!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder