• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Inspiratie voor de kleine slaapkamer; tips voor meer slaapkamerplezier

11 oktober 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Inspiratie voor de kleine slaapkamer; tips voor meer slaapkamerplezier Woontips

Niet iedereen heeft de luxe van een grote slaapkamer met walk-in-closet, maar een slaapkamer hoeft helemaal niet groot te zijn om er toch heerlijk te kunnen vertoeven. Met onderstaande tips beleef jij in jouw kleine slaapkamer meer plezier!

Probeer de slaapkamer echt  alleen te gebruiken als slaapkamer

Tips voor een kleine slaapkamerEen slaapkamer kan veel andere functies hebben: studeerkamer, kleedkamer of bergruimte. Bij een kleine slaapkamer kun je het beste alle overige spullen uit de kamer halen die niet met slapen te maken hebben. Die strijkplank of dat bureau kun je misschien wel in een andere ruimte kwijt. En je oude kinderboeken, vakantiespullen en koffers kun je eigenlijk wel helemaal uit huis halen. In een beveiligde en verwarmde opslagruimte buitenshuis staan ze uit de weg, maar toch binnen handbereik wanneer je ze weer nodig hebt.

Maak effectief gebruik van kleur en lichtinval

Door lichte kleuren op de muren, plafond en meubels zorg je ervoor dat de slaapkamer ruim oogt. Je hoeft niet alles wit te houden, lichte pastelkleuren zijn hiervoor ook geschikt. Voor de gevorderden; hou rekening met de richting waaruit het buitenlicht de kamer binnenvalt. Heb je zonlicht vanuit het zuiden dat de slaapkamer binnenvalt? Ga dan voor lichte kleuren en bleke tonen, met blauw als ondertoon. Het zuidelijke licht geeft het blauw wat warmte, waardoor alles heel luchtig wordt. Bij zonlicht uit het noorden kun je het beste gaan voor neutraal romig wit, bij het oosten juist weer een lichte groen (mooi met het ochtendlicht!) en bij het westen kun je het beste gaan voor alleen wit.

Goed verborgen bergruimte is je beste vriend

Wanneer je alles netjes  hebt opgeborgen en er zo min mogelijk spullen rondslingeren, lijkt je kamer het grootst. De dagelijkse benodigdheden kun je daarom het beste netjes uit het zicht opbergen. Je hebt tegenwoordig een heleboel bedden met ingebouwde lades, ideaal voor schoenen of beddengoed. Je kan ook gebruik maken van onderbedboxen, dit zijn stevige opbergboxen die je onder het bed kunt rollen. Of pak het groots aan en slaap op een verhoging, zoals hieronder te zien.

Opbergruimte onder je bed

Kleine aanpassingen om je slaapkamer ruimer te maken

Minimalistisch nachtkastjeDenk aan spiegels, planken in plaats van kasten, schuifdeuren in plaats van gewone deuren; dit alles zorgt ervoor dat je slaapkamer ruimer is en oogt.

Wil je wel gebruik maken van kasten? Dan kun je het beste zwevende kasten  gebruiken. Doordat ze vrij van de grond zijn, oogt het ook een stuk luchtiger.

Kan je niet zonder een nachtkastje voor telefoon, water en boeken? Denk dan eens aan een klein plankje zoals hiernaast te zien; neemt super weinig ruimte in en net zo leuk!

Heb je een mooi resultaat verkregen met bovenstaande tips of heb je nog meer tips voor ons? Plaats dit dan op onze Facebookpagina en maak kans op een waardebon voor 1 maand gratis opslagruimte! Ideaal voor als je nog meer spullen wilt opbergen!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder