• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Boks oefeningen voor thuis zo maak je ruimte om fit te worden!

4 april 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Boks oefeningen voor thuis zo maak je ruimte om fit te worden! Woontips

Een boks workout is goed voor je kracht en conditie. Met intensieve training ben je in no time hartstikke fit. Klinkt goed toch? Om zover te komen, heb je thuis wel de ruimte nodig om je boks oefeningen te kunnen uitvoeren zonder dat je andere spullen sneuvelen. Wij helpen je met 3 tips om je eigen dojo in te richten!

Tip 1: zorg voor het juiste boks materiaal

KickboksmateriaalKickboksen begint bij goed boks materiaal. Denk daarbij aan een kickboksbroekje, handschoenen, zwachtels , scheenbeschermers, een toque, bokszakken en kickboks pads.

Zwachtels zijn bedoeld ter bescherming van je polsen en handen. Ze zorgen voor versteviging en ondersteuning van je polsen, vingers (voornamelijk je duim), pezen en spieren. Op je handen zorgen ze voor de bescherming van je knokkels tijdens je boks oefeningen. Daarnaast absorberen ze veel zweet waarmee je bokshandschoenen langer in goede conditie blijven. Het materiaal van je handshoenen kan immers beschadigd raken door de bacteriën in zweet.

Scheenbeschermers worden vaak gebruikt bij kickboks trainingen, maar de zware jongens doen het zonder. Als je je met hen wil meten is het raadzaam om daar voorzichtig mee te beginnen. Met kickboksen trap je in principe met je scheen. Als je dat zonder bescherming doet, moet je scheen wel eerst versterkt worden: die is er niet meteen klaar voor!

Bokszakken en kickboks pads zijn bedoeld voor je oefeningen. Die zijn vaak intensief en goed voor je conditie, kracht en techniek. Waarmee we aankomen bij de volgende tip, we gaan beginnen!

Tip 2: Vind de beste boks oefeningen voor jouw boks workout thuis

Bokszakken zijn cruciaal voor je training. Je kan er goed je techniek op oefenen waarmee ook je conditie snel vooruit gaat. Denk aan directe Bokszakkenstoten, hoeken, lage en hoge trappen, enzovoorts.

Wanneer je de technieken goed onder controle hebt (instructievideo’s op Youtube kunnen prima dienen als eerste leermeester) kan je alvast combinaties gaan oefenen. Begin dan met simpele oefeningen als linkse directe, rechtse directe, linkse hoek. Doe die een aantal keer achter elkaar zodat je je techniek kan verfijnen. Wanneer je techniek goed is, wordt het tijd om op kracht te gaan oefenen.

Combinaties in je boks workout kunnen je helpen om snel fit te worden. Zet je timer aan en doe zoveel mogelijk combinaties (krachtig en met de juiste techniek) binnen één minuut. Je zult zien dat je zeker in het begin veel vooruitgang boekt. Zorg ook voor muziek bij je boks work out. Voor veel mensen werkt dat stimulerend!

Samen boksenKickboks pads zijn handig wanneer je samen gaat trainen. Je kunt veelal dezelfde oefeningen doen als op de bokszak alleen dan gericht op een persoon (met bescherming van de pads). Voordeel is dat de persoon met pads je specifieke aanwijzen kan geven over je techniek, omdat hij of zij in de ideale positie staat.

Het raakvlak met pads is wel kleiner dan wanneer je op de zak traint. Zorg er dan ook voor dat je de basistechnieken onder controle hebt wanneer je aan de training met pads begint. Wel zo prettig voor je trainingspartner!

Tip 3: Kies een geschikte ruimte voor je materiaal en workout ruimte

Om je boks oefeningen voor thuis optimaal te kunnen doen, heb je natuurlijk wel de ruimte nodig. Die gaan we maken! Ruimtes in en rondom je huis zoals de zolder, kelder of schuur staan vaak vol spullen die een groot deel van het jaar niet nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan (tuin)gereedschap, je oldtimer, herinneringen aan vroeger zoals oude schoolspullen, wintersportmateriaal, enzovoorts.

Hoe kan je slimmer omgaan met de ruimte die al die spullen innemen? Een flexibele opbergruimte is de oplossing! Door spullen (die je een groot deel van het jaar niet gebruikt) extern op te bergen, maak jij ruimte voor je sportambities! Al vanaf €1,40 per week zorg jij met hulp van ALLSAFE Mini Opslag voor meer ruimte in jouw woning. Twijfel dan ook niet langer en realiseer je eigen dojo.

Tip 4: trainen, trainen en rustRust

Sta je al te trappelen om te beginnen? Logisch! Wie wil er nu niet snel fit worden met leuke boks oefeningen voor thuis? Nu heb je zelf ook de ideale ruimte om je doelen te behalen. Daarnaast is het ook belangrijk om je spieren rust te gunnen, dat is minstens zo belangrijk als je training. Meer weten over de ultieme ontspanningsruimte? Kijk hier voor meer inspiratie!

Tips over hoe makkelijk een fitnessruimte thuis te creëren? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder