• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zo geef jij je kids de ruimte in hun kamer!

4 april 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Zo geef jij je kids de ruimte in hun kamer! Woontips

Knutselen, spelen, dromen… De kinderkamer is de plek in huis waar jouw kids de meest waanzinnige avonturen beleven én lekker tot rust kunnen komen. Maar dan moeten ze zich wel goed voelen in hun kamer en de ruimte hebben. Met deze zeven stylingtips geef jij jouw kinderen een echte ruimte-ervaring, zowel overdag als ’s nachts.

1: Glow-in-the-dark kinderkamer

Voor jouw jonge avonturier kun je kiezen voor écht ruimtebehang. Dit levert gegarandeerd de spectaculairste dromen en speelpartijen op. Zie je op tegen het compleet opnieuw behangen van de kamer, kies dan voor de bekende glow-in-the-dark stickers voor op de muur of ga voor een muursticker in de vorm van een raket. Dat scheelt werk en geeft je kind toch het gevoel dat het in de ruimte slaapt, onder een sterrenhemel met een maan en planeten om je heen.

ruimtereis in de kinderkamer

2. Fris likje verf!

Ben zelf creatief? Of heb je zin in een paar uur quality-time met je kinderen? Ga dan samen aan de slag met het schilderen van muren en plafonds in een leuke ruimteprint. Wat dacht je van een heelal met planeten, of een raket boven je bed? Mooie donkerblauwe tinten passen perfect in een ruimtethema; daarnaast zal je kind ook sneller in slaap vallen door de donkere kleur. Fijner in slaap vallen kan niet. En het is natuurlijk ook nog eens heel stoer om aan je vriendjes of vriendinnetjes te laten zien.

3. Naar dromenland met een astronautendekbed

Een echte ruimtevaarder moet natuurlijk ook weleens uitrusten. Lekker wegdromen over raketten, ruimtereizen en oneindige sterrenstelsels. Onder hun astronautendekbed zijn de kids in no time vertrokken naar een fictieve baan om de aarde. Helm op, en klaar voor vertrek naar dromenland!

De zeven leukste manieren voor een ruimtereis in de kinderkamer

4. Licht aan de sterrenhemel

Hebben jouw kinderen in hun kamer ook van die saaie spotjes in het plafond? Ook met de verlichting in de kinderkamer kan je eenvoudig binnen het thema ruimte blijven. Lampen in de vorm van een raket, sterren, planeten of planeten… Niks is te gek. En wat een feest om deze lampen samen met je kinderen uit te zoeken!

5. Make space!

Aan een tipi in de kinderkamer zijn we inmiddels wel gewend, maar heb je weleens een compleet ruimtestation in de kinderkamer gezien? Het bedrijf Paperpod heeft kartonnen speelhuisjes ontwikkeld waarbij de fantasie van kinderen helemaal tot leven komt. Kleine astronauten kunnen op ruimtereis en zelf hun raket nog versieren. Trek de verf, stiften en stickers uit de kast en pimpen maar!

6. Ruimte-accessoires

Als laatste is het tijd voor accessoires. Dat kunnen natuurlijk ook de enige ruimte-attributen in de kamer zijn, wanneer je geen grote of permanente wijzigingen wilt aanbrengen in de kinderkamer. Denk bij ruimte-accessoires aan een vloerkleed, lichtslingers of posters. Accessoires maken van een kamer een écht leuke ruimte. Zorg er wel voor dat je niet te veel spullen plaatst, want dat geeft een onrustig gevoel en komt de nachtrust van je kind niet ten goede.

De zeven leukste manieren voor een ruimtereis in de kinderkamer

7. Spelen maar!

Een kinderkamer is natuurlijk niet compleet zonder speelgoed. Laat de ruimtevaart nou net heel goed vertegenwoordigd zijn in de speelgoedwinkels. Hier een aantal mogelijkheden om lekker te kunnen spelen:

  • Story Game Ruimtereis. Met dit spel, geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, maak je samen met je kind een ruimtereis. Je beleeft een waar avontuur tussen de planeten! Een heel leerzaam spel, waarmee je kind logisch leert denken en kleuren herkennen.
  • De View-Master. Met een Virtual Reality bril, een app en schijfjes met plaatjes van het zonnestelsel voelen kinderen zich instant astronaut! De ruimte komt tot leven in deze geweldige VR-ervaring waarmee kinderen al spelend alles leren over de kosmos.
  • Ook zonder techniek kun je je kind van alles leren over de ruimte. Zowel in de boekhandel, als online zijn verschillende boeken over de ruimtevaart en het sterrenstelsel te vinden. Heerlijk om samen te bekijken of voor te lezen voor het slapengaan.

En krijg je na een aantal jaar te horen : “Mam, hier ben ik nu echt te groot voor geworden”? Dan berg je de spullen en het speelgoed gewoon tijdelijk op in een opslagbox. Bij ALLSAFE geven we je ook graag advies over ruimte. Op al onze vestigingen kun je terecht voor een ruimtereis. Maak snel een afspraak.

Nog meer inspiratie opdoen over de inrichting van kinderkamers? Kijk dan eens hier:

Van babykamer naar kinderkamer: inspiratie en tips!
Een stoere jongenskamer: tips en inspiratie voor een vernieuwde kinderkamer!
Slaapkamer inspiratie voor een nieuwe meidenkamer – kleine meisjes worden groot

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder