• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zo maak je de ideale plek voor je huisdier in huis!

2 oktober 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Zo maak je de ideale plek voor je huisdier in huis! Woontips

Of je nu een trouwe viervoeter in huis hebt, een kat die ’s-nachts aan je voeteneind kruipt of een huppelend konijn door de woonkamer: voor elk huisdier bij jou thuis moet je ruimte maken. Je kamers anders inrichten, spullen extern opslaan of zelfs verbouwen of verhuizen. Wil je weten hoe je jouw huis helemaal pet-proof maakt? Volg dan ons stappenplan hieronder!

Stap 1: Ruim op!

Elk huisdier heeft ruimte nodig, zeker wanneer ze straks in de herfst en winter wat meer binnenblijven! Maak ruimte voor een mooie mand, bench, hok of iets dergelijks. Ruim spullen op die je weinig gebruikt, gooi ze weg of sla ze op in een externe opslagruimte. Zo heb je alle tijd om er een dierenpaleisje van te maken!

Stap 2: Slaapmutsje

huisdier

Iedereen die een huisdier heeft weet dat ze veel slapen, zowel overdag als ’s-nachts. Helaas nemen manden of benches altijd veel ruimte in beslag. Gelukkig zijn hier zowel voor grote als voor kleine huisdieren handigheidjes voor.

Zo is het voor katten ideaal om een hangmandje aan te schaffen. Deze kan je bijvoorbeeld ophangen aan de verwarming: scheelt ruimte op de grond en je kat ligt ook nog eens lekker warm in de winterse dagen. Mocht je een puppy nemen, dan zal het toch nodig zijn een hondenbench aan te schaffen. Mocht je erg handig zijn, dan is het mogelijk om zelf een hok te bouwen onder de trap.

Stap 3: Welk huisdier?

Natuurlijk kun je, wanneer je een idee hebt hoe groot de ruimte is die je kunt creëren in huis, bepalen of je gaat voor een groot of een klein huisdier. Allereerst is het natuurlijk handig om te kijken naar kleine makkelijke huisdieren. Denk hierbij aan knaagdieren, katten, vogels of misschien wel reptielen.

huisdier

Een ruimte probleem bij knaagdieren is vaak het hebben staan van een hok. Het moet maar net ergens passen, waardoor je huisdier zelf vaak ook minder ruimte heeft om in de kamer rond te lopen. Een leuke oplossing hiervoor is om een kastje om te toveren tot hok. Zo gebruik je ruimte die je al hebt voor een nieuw doeleinde.

Stap 4: Creatief met hout

Een leuke ‘do-it-yourself’ voor wanneer je vogels hebt is het maken van een eigen klimwand. Bevestig wat houten stokjes aan de muur en hang hier wat touwen aan waar ze zich aan kunnen vastgrijpen. De vogeltjes kunnen dan vrij rondvliegen, spelen en toch hun eigen plekje hebben. Door het aan de muur te bevestigen geef je niet alleen je vogel ruimte, maar ook jezelf!

Stap 5: Gladde vloer

In een huishouden waar huisdieren wonen, is de vloer misschien wel belangrijkste aspect in huis om rekening mee te houden. Huisdieren besteden veel tijd op de vloer; dat geldt natuurlijk met name voor honden en katten. Het is daarom van groot belang dat de vloer makkelijk schoon te maken is, denk aan beton en tegels, hardhout en bamboe. Hierbij moet je wel rekening houden met de scherpe nagels van je hond, die in zachte houtsoorten voor krassen kunnen zorgen. Tapijt is niet aan te raden, omdat het moeilijk schoon te maken is.

Check! De belangrijkste dingen zijn geregeld voor jouw huisdier. Je kunt je nieuwe kameraad verwelkomen in huis en van hem gaan genieten. Middagen spelen, lange stukken wandelen of juist relaxen op de bank. En dan… Haren op het bankstel, neusafdrukken op het raam, modderpoten in de gang… Volg deze laatste tips en zorg ervoor dat je huisdierenhuis er netjes uitziet.

huisdier

1. Was kleedjes en speeltjes van je dier regelmatig in de wasmachine. Zo blijven ze lekker fris en voorkom je dat er geurtjes in kunnen trekken.

2. Je kunt haren verwijderen met kleefrollers maar ook door wat plakband met de kleefzijde naar buiten om je hand te wikkelen en daarmee even langs je kleren of de kussens van je bankstel gaan.

3. Houd de stofzuiger altijd binnen handbereik. Berg hem niet op, maar zorg dat hij op een centraal punt startklaar staat. Wel regelmatig de stofzuigerzak legen of vervangen!

4. Geen tijd om uitgebreid te stofzuigen? Zet ramen of deuren even tegen elkaar open (let er wel op of je huisdier niet ineens de benen neemt) en je zult zien dat alle haren op de grond door de tocht in makkelijk op te pakken plukken bij elkaar komen te liggen.

Heb je nu een heleboel spullen aangeschaft voor je huisdier, maar denk je: wat moet ik er in de toekomst mee als ik (tijdelijk) geen huisdier meer heb? Berg ze op bij ALLSAFE Mini Opslag! Zo kun je je speelmaatje of kameraad verwelkomen wanneer jij dat wilt en wanneer je er ruimte voor hebt in huis. Ben jij er al klaar voor?!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder