• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Groot gezin, kleine woning: geen probleem met onze ruimtetips!

9 februari 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Groot gezin, kleine woning: geen probleem met onze ruimtetips! Woontips

Soms is er geen andere optie dan te blijven in jouw kleine woning met jouw grote gezin. Maar dat hoeft helemaal niet vervelend te zijn! Integendeel: het is ook heel gezellig en je wordt er inventief van. In deze blog lees je tips om in een kleine ruimte toch groots te wonen met kinderen.

Een kleine ruimte inrichten: wees effectief!

Kinderen hoeven écht niet allemaal een eigen kamer. Zeker niet als ze jong zijn! Dan vinden ze het juist gezellig om een kamer te delen. Tieners hebben wel behoefte aan wat meer eigen ruimte. Dan is een roomdivider een makkelijke en betaalbare optie. Zet een kast neer, hang een gordijn halverwege de kamer of plaats een hangende wand. Hebben ze toch hun eigen plek die ze helemaal naar smaak in kunnen richten!

kleine woning

Verder geldt in een kleine woning: kwaliteit boven kwantiteit. Investeer in spullen die lang meegaan of multifunctioneel zijn. Multifunctionele kleding kan voor meerdere weersomstandigheden geschikt zijn, zodat je ruimte in je kast bespaart. En wat dacht je van een uitschuifbare eettafel? Of inklapstoeltjes? Denk ruim!

Slimme meubels voor een kleine woning

Hoe richt je in een kleine woning nou een kleine woonkamer in? Koop allereerst geen onnodige meubels. Want hoe meer meubels er in je ruimte staan, hoe kleiner deze oogt. Probeer de vloer zoveel mogelijk leeg te houden en werk liever de hoogte in met een kast tot het plafond. Een kast die deels open is, geeft bovendien een ruimtelijker gevoel dan een massieve dichte kast. Gooi je achter de deuren gewoon je rommel en zet je boeken en accessoires in het zicht!

Het is dus slim om ‘zwevende’ meubels op pootjes neer te zetten. Doordat je onder een tafel of bank door kunt kijken, lijkt de ruimte minder vol te staan. Doe inspiratie op bij onderstaand beeld, waar met slimme, zwevende meubels toch een gezellig hoekje is gecreëerd.

kleine woning inrichten

Opslagruimte huren

Wat extra opbergruimte als je klein woont is een logische keuze. Zeker met een gezin! Je zal een veelvoud aan seizoenskleding hebben, net als schaatsen, kerstspullen en vakantiespullen. Allemaal spullen die de ruimte vullen die je zo hard nodig hebt! ALLSAFE heeft met 36 vestigingen altijd een opslaglocatie bij jou in de buurt. Onze ruime openingstijden zorgen er bovendien voor dat je op elk gewenst moment bij je spullen kan, bijvoorbeeld als de zon schijnt en jij en de kids zin hebben in korte broeken en zomerjurkjes!

Een opgeruimde kleine woning doet wonderen

Opruimen, opruimen en nog eens opruimen. In een klein huis moet je hier geen hekel aan hebben! Ieder onschuldig hoopje spullen lijkt van je huis een complete chaos te maken. Houd regelmatig een grote schoonmaak waarbij je kritisch door je spullen heen gaat. Het is verder goed je kinderen aan te leren dat spullen een vaste plek hebben. Als ze spelen, moeten ze ervoor zorgen dat de spullen daarna weer netjes op hun plek komen. Zo helpen zij ook in het ruimtelijk houden van het huis.

Ook kan je alle gezinsleden een deel van een kast geven voor dagelijkse spullen die al-tijd door het huis slingeren. Brieven van school, knutselwerkjes, losse aantekeningen, stiften en noem maar op… deze spullen bewaart iedereen voortaan in zijn eigen bakje. En die bakjes verberg je in een dichte kast, zodat het niet uitmaakt als deze een chaos zijn. In onze blog “Tips voor opruimen met het gezin” lees je hier nog veel meer over!

Zie tot slot ook de voordelen in van leven in een kleine woning met een gezin. Er is zelfs een trend gaande van mensen die in Tiny Houses wonen. Klein wonen betekent namelijk ook extra aandacht voor elkaar en meer buiten leven dan binnen. En met onze tips erbij kan het alleen maar een succes bij jullie thuis worden!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder