• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Tijd voor de zomer: hoe vermaak jij de kids?

4 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Tijd voor de zomer: hoe vermaak jij de kids? Woontips

De zomervakantie komt eraan! Zon, zee, strand. Een betere zomer kan niet, toch? Alleen misschien heb je wel de pech dat je de vakantie door moet werken. Je kunt zelf minder leuke dingen doen, maar als je kinderen hebt, is het belangrijk om ook hen te vermaken vanuit huis! Wij geven je negen leuke dingen die je samen zou kunnen doen of waarmee ze zichzelf kunnen vermaken. Klaar? Lezen maar!

#1 Extra huishoudelijke handjes!

Betrek je kinderen bij de dagelijkse klusjes. Samen afwassen of samen ‘handdoekje leggen’ is quality time! Als ze het leuk vinden om zelf met hun eigen moestuintje in de tuin aan de slag te gaan, dan kunnen ze hier ook aan werken wanneer je zelf aan het werk bent!

#2 Prinses, piraat of K3?

Haal de verkleedkleding en handpoppen uit de kast, bouw een podium en moedig de kinderen aan om een toneelstuk op te voeren. Zing samen liedjes of verzin rijmpjes. Of misschien een dans-of een modeshow. Gordijnen dicht en gewoon meedoen.

#3 Kussengevecht!

kussengevecht zomer

Een kussengevecht, wie deed het niet als kind?! Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Ze kunnen zo al hun energie kwijt en je hebt de rest van de dag geen kip meer aan ze! Kijk wel uit wáár je ze het gevecht laat houden, vooral niet in de buurt van je breekbare spullen!

#4 Knutselen maar

Knutselen is altijd goed. En je hoeft hiervoor echt niet alles uit de kast te trekken! Kleine kinderen zijn snel tevreden met wat vouwblaadjes of tekenpapier. Leuke kleurplaten zijn altijd goed en die kun je vaak gratis krijgen bij verschillende winkels. Zijn ze het vouwen beu, dan kun je ze natuurlijk altijd een slinger laten maken.

#5 Een waterrat?

Spelletjes met water. Wanneer het een warme zomer is buiten en je kinderen het liefst elke dag naar het zwembad willen, zul je soms moeten improviseren. Spelletjes met water voor in de tuin, zijn dan ideaal. Ben je een beetje bang dat ze in hun enthousiasme je net geplante bloemen naar de Filistijnen helpen? Misschien goed om een ruimte in je tuin in te richten om ze lekker te laten spelen.

#6 Maak ruimte voor je zomer

Speeltoestellen. Speeltoestellen zijn altijd spannend. Ook hiervoor hoef je niet je hele tuin te verbouwen, want kinderen zijn al snel tevreden. Een simpele schommel kan kinderen al urenlang bezighouden. Denk je dat je hier geen ruimte voor hebt? Misschien helpt het om wat spullen die je nooit gebruikt uit je tuin weg te halen en ze extern op te slaan!

#7 Helemaal hip!

knutselen zomer

Geef je kinderen een project! Tegenwoordig is het helemaal ‘in’ om een project te hebben. Kleine kinderen kun je bijvoorbeeld ’s avonds een boek met sprookjes voorlezen, waarmee ze dan de volgende dag mogen gaan knutselen. Grotere kinderen geef je één groter project, zoals zelf een lamp versieren, bloempotjes schilderen of iets anders leuks. Dit kunnen ze mooi doen als jij naar je werk bent.

#8 Lekker prutsen

Een eigen speelruimte? Het meest ideale scenario is dat je een groot huis en tuin hebt. Maar ook in een klein huisje zonder tuin kun je je kinderen prima bezighouden. Zo geef je hen de ruimte in één kamer om daar alles te doen waar ze zin in hebben. Zorg dat alle kwetsbare spullen daar zijn verdwenen door ze extern op te staan in een opslagruimte van ALLSAFE. Laat ze in deze kamer lekker hobbyen, tekenen, prutsen en rennen.

Heb je de voorkeur voor écht een aparte knutselruimte? Hier een paar punten om dit goed voor elkaar te krijgen. Bij het realiseren van een knutselkamer is het van belang dat er voldoende opbergmogelijkheden zijn. Maak gebruik van een  kast waar u kleurrijke of transparante opbergdozen kunt neerzetten. In deze dozen kunt u al het knutselmateriaal gemakkelijk en veilig opbergen. Kies daarnaast voor een tafel die gemakkelijk af te nemen is. U kunt ook kiezen voor een tafel met opbergruimte. Kleed de knutselkamer aan met leuke kinderstoelen, spetterend behang en stoere stoffen. Gebruik tafelzeil als bescherming voor uw tafel. Nog een tip: gebruik voor één of meerdere muren schoolbordverf waar op getekend kan worden.

#9 Ga je mee kamperen?

Tenten bouwen. Oude gordijnen, oude lakens en nog beter: oude kussens van de bank. Fantastisch speelmateriaal dat zorgt voor urenlang hutten en tenten bouwen met veel speelplezier. Tenten bouwen verveelt nooit in de zomer, want je kunt er leuk in spelen, je kunt ze telkens anders in elkaar zetten en met wat geluk stort af en toe de tent spontaan in. Laat het kind in je naar boven komen en geniet met en van je kids!

Deze 9 manieren om je kinderen bezig te houden in de zomer geven jou wat meer tijd voor jezelf, maar ook wat quality-tijd met je gezin! ALLSAFE geef je meer rust en ruimte in je hoofd en binnen je gezinsleven. Ben jij al klaar voor de zomer?

Meer inspiratie nodig voor je gezin? Lees ons blog over een speelparadijs in je tuin of over een speelhoek in je woonkamer!

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder