• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zo wordt jouw zolder de mooiste plek in huis!

14 februari 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Zo wordt jouw zolder de mooiste plek in huis! Woontips

Is de zolder voor jou ook een beetje een ‘vergeten’ plek? Dan heb je daar waarschijnlijk je verhuisdozen, oude meubels, fotoboeken en andere spullen staan die je weinig gebruikt? Wij vinden dat nogal zonde. Je zolder kan namelijk een prachtige plek zijn, die extra ruimte aan je huis toevoegt. Daarom geven we je de leukste ideeën om van je zolder de mooiste plek in huis te maken.

Schuine muren

Onhandig die schuine muren, zou je denken. Toch moet je dit zeker niet als een belemmering aan ruimte zien. Zo kun je er lagere ladekasten en schuifdeurkasten plaatsen. Of maak een rek waar je kleding aan hangertjes op kunt hangen. Daarnaast kun je ook bepaalde kasten op maat laten maken zodat het precies onder je schuine dak past.

Schuine muren in een kamer lijken bovendien meer op je af te komen. Door gebruik te maken van lichte kleuren voorkom je dit krappe effect. Een lichte kamer oogt over het algemeen ruimer dus dubbel zoveel redenen om de zwarte verf dicht te laten.

1. Slapen op zolder

slaapkamer zolderEen eerste mogelijkheid met je vrijgemaakte ruimte is je zolder verbouwen tot slaapkamer. Afhankelijk van hoe steil je muren precies zijn en vanaf welke hoogte ze schuin lopen, kun je het bed neer gaan zetten. Heb je een erg steil dak, dan zet je hem meer in het midden van de zolder.

Als je dak pas hogerop wat schuin begint te lopen kun je je bed in de hoek kwijt. Gezien je te maken zal hebben met een wat lager plafond, is een hoog bed niet handig. Een leuk idee is om je matras op houten panelen te leggen. Zo zie je dat zolder sfeertje een beetje terug en blijf je laag bij de grond.

’s Ochtends wordt je het lekkerst wakker met natuurlijk daglicht. Zorg daarom bij het zolder verbouwen voor voldoende dakramen of dakkapellen. Houd daarnaast de kou buiten: pak je zolder isoleren ook gelijk aan (mocht dat nog niet gebeurd zijn).

2. Zolder als werkkamer

zolder verbouwen tot werkkamerZoek je thuis nog een lekker plekje om te werken? Je kan je zolder verbouwen tot een geschikte werkkamer. Hier kan je straks ongestoord aan het werk.

De schuine wanden van de zolder kun je nu goed gebruiken. Maak een kastenwand zodat je al je werkmateriaal goed op kan bergen. Om je werkplek niet te druk te laten worden kunnen deze kasten het beste afgesloten zijn.

Werkdocumenten en mappen die je langere tijd niet nodig hebt kun je opbergen bij ALLSAFE: zo houd je je werkruimte geordend. Rust op de werkvloer geeft rust in je hoofd.

Zet je bureau op een plek met voldoende (het liefst natuurlijk) licht. Recht tegen een raam aan kun je beter niet doen: zet je bureau in plaats daarvan dwars op het dakraam, zo heb je geen last van vervelende weerkaatsingen.

3. Speelkamer op zolder

speelkamer zolder: voor jong en oudWil je al het speelgoed van de kinderen de woonkamer uit hebben? Maak van de zolder dan een speelkamer. Zo houd je ruimte over in de woonkamer en  hebben de kinderen hun eigen plekje.

Wanneer je kiest om je zolder te verbouwen tot speelkamer is het belangrijk een kindvriendelijke trap te hebben – gezien dat niet altijd het geval is met een zolderverdieping. De uitvouwbare trap kan beter plaatsmaken voor een vaste trap. De oude trap berg je eenvoudig op bij ALLSAFE zodat die niet onnodig ruimte inneemt op de zolder.

Al het speelgoed kun je kwijt in schuifdeurkasten onder de schuine wanden. Leg een grote mat neer waar de kinderen gerust op kunnen spelen en rondkruipen. Een hoek van de zolder kun je inrichten tot televisie-hoekje met een bankje wanneer ze een film willen kijken.

Altijd al van een gameroom gedroomd? De zolder is je kans! In de kasten onder de schuine wand kun je al je spellen, controllers en kabels kwijt. Ook kun je de televisie aan een muurbeugel vastmaken zodat deze ook tegen een schuine muur in te klappen valt.

Ook lekker op de speelkamer kunnen zitten met een goed boek? Maak een hangmat aan je plafond of schaf een hangende eistoel aan. Vooral leuk als je nog balken aan het plafond van je zolder hebt. Zo is je zolder zowel een plek om te  gamen zonder anderen te storen, als een plek om te lezen zonder zelf gestoord te worden.

Ruimte voor verbouwen

ruimte voor verbouwenJe zolder renoveren of opknappen vraagt om wat ruimte. Niet alleen voor de verbouwing zelf, maar ook voor je ideeën erna. Het grootste probleem is waar laat je alle spullen die op zolder stonden?

Allereerst kom je wellicht met het zolder verbouwen weer dingen tegen die je goed kan gebruiken. Soms weet je geen eens meer wat je eigenlijk allemaal hebt staan. Oude spullen kunnen met een beetje creativiteit weer een goed nieuw leven krijgen!

Een ander deel van de spullen gebruik je misschien maar één keer per jaar. Het is zonde als deze spullen onnodig ruimte innemen. Berg je spullen daarom op bij ALLSAFE. Hier staan ze veilig en je kunt er altijd makkelijk bij als het nodig is.

Krijg jij ook zin om jouw ruimte thuis optimaal te gaan gebruiken? Met ALLSAFE haal jij het beste uit elke ruimte, zo ook de zolder. Berg spullen die in de weg staan eenvoudig bij ons op en ontdek de mogelijkheden voor jouw eigen droomzolder!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder