• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

6 stappen voor een opgeruimde en relaxte verhuizing

11 juli 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
6 stappen voor een opgeruimde en relaxte verhuizing Verhuistips

Zes van de tien mensen verhuizen om persoonlijke redenen zoals een echtscheiding, huwelijk of samenwonen. Verhuizen valt in de top 10 van meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Terwijl dat in het geval van verhuisreden huwelijk of samenwonen natuurlijk niet gewenst is. Hoe zorg je er nu voor dat je verhuizing opgeruimd en relaxt verloopt? De essentie is dat je een verhuisplanning met stappenplan opstelt, waarin je geen enkel onderdeel van je verhuizing aan het toeval overlaat. Met deze 6 stappen verloopt je verhuizing gegarandeerd soepel.

1. Maak een verhuisplan

Maak een plan voor je verhuizing en neem de volgende elementen in je plan op:

  1. Je verhuisbudget
  2. Tijdsplanning inpakken, schoonmaken, transport en uitpakken
  3. Bedenken wat je zelf gaat doen en waarvoor je hulp inschakeld
  4. Lijst van spullen die mee gaan naar het nieuwe onderkomen
  5. Lijst van spullen die je wilt bewaren maar niet mee kunnen
  6. Lijst van spullen die je gaat verkopen of naar de kringloop wilt brengen
  7. Kamerplan met benodigde verhuisdozen en inpakmaterialen

2. Bepaal: zelf doen, hulp of uitbesteden

Bepaal of je de verhuizing van je spullen zelf gaat doen of dat je hulp nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen de gehele verhuizing uit te besteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Het nadeel hiervan zijn de kosten. Een verhuizing door een erkend verhuisbedrijf in Nederland kost je al gauw meer dan € 1500. Wanneer je ervoor kiest zelf een groot deel van de spullen zelf te verhuizen, scheelt dat je enorm in de kosten. Je huurt een verhuisbusje namelijk al voor gemiddeld € 80, – per dag en met wat hulp van vrienden kan de klus snel geklaard zijn. Sommige opslagruimte aanbieders, zoals ALLSAFE, bieden huurders zelfs een gratis verhuisbus aan als extra service bij het huren van een opslagunit. Handig als je toch een aantal spullen extern wilt opbergen, zodat je nieuwe huis opgeruimd blijft.

3. Sorteren

Door de jaren heen verzamel je flink wat spullen. Ook spullen die je niet elke dag gebruikt of zelfs maar 1x per jaar. Start een verhuizing daarom met het sorteren van je spullen. Maak 3 lijstjes en sorteer je spullen per lijst;

  1. ‘nooit meer nodig’.
  2. ‘af en toe nodig’,
  3. ‘vaak nodig’

Je kunt ervoor kiezen om spullen die je af en toe nodig hebt niet mee te nemen naar je nieuwe huis, maar onder te brengen in een externe opslagruimte. Denk bijvoorbeeld aan boeken, foto albums, kampeerspullen en kerstspullen. Wanneer je deze spullen opeens weer nodig hebt, haal je ze gewoon tijdelijk weer uit je opslag. Op deze manier start je ‘je nieuwe leven’ direct met een opgeruimd gevoel.

4. Stevige verhuisdozen en inpakmaterialen

Zorg voor een aantal sets verhuisdozen. Hoeveel dozen je nodig hebt hangt af van de grootte van je gezin en het aantal kamers in huis. Bij een gemiddelde verhuizing heb je 40-50 verhuisdozen nodig. Verhuisdozen en verhuismateriaal kun je het beste online bestellen vanwege de ruime keus. Maak een verhuisdoos niet zwaarder dan 7 à 10 kg, anders kun je hem niet meer te tillen en scheurt hij snel. Als je servies en andere kwetsbare spullen wilt verhuizen, is het aan te raden deze spullen te verpakken in bubbeltjesplastic en inpakpapier. Je bank en matras kan je vanwege hygiëne het beste verhuizen met een plastic hoes eromheen.

5. Kamerplan

Pak je spullen per kamer in. Schrijf op elke doos wat erin zit of plak een sticker op het meubelstuk. Het is erg handig ook de nieuwe bestemming van de spullen erop te schrijven. Dat kan een ruimte in je nieuwe huis of kantoor zijn, maar ook opslag, Marktplaats of kringloop. Zo weet je straks nog wat er met de spullen moet gebeuren. Zet de dozen en spullen die naar dezelfde bestemming gaan bij elkaar. Noteer de categorieën en aantallen in je verhuisplan. Aan de hand van dit lijstje kun je je kennissen, verhuisbedrijf of opslagaanbieder makkelijk briefen. Dus, waar wacht je nog op?

6. Uitpakken

Zodra je alle spullen verhuisd hebt is het aan te raden direct te beginnen met uitpakken. Want ook voor uitpakken geldt: van uitstel komt afstel. En hoe eerder je begint met uitpakken hoe eerder je kunt genieten van je nieuwe woon- of werkplek!

Meer tips nodig? Kijk bij ALLSAFE Pinterest verhuis inspiratie

Gerelateerde artikelen

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!
Verhuistips
Leestijd: 6 minuten

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!

Verhuistip 7: Sorteer je spullen voor je verhuizing Tijdens het inpakke... Lees verder

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?
Verhuistips
Leestijd: 6 minuten

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?

YES! Je kroost is geslaagd en gaat op een studentenkamer wonen vo... Lees verder

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!
Verhuistips
Leestijd: 5 minuten

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!

Een verhuizing is spannend, leuk en een tikkeltje (of meer) st... Lees verder