• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Studio inrichten: klein wonen wordt ruim wonen

9 januari 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Studio inrichten: klein wonen wordt ruim wonen Tips voor opruimen en opbergen

Een eenkamerappartement wordt ook wel een studio genoemd en is een keuken, slaap- en woonkamer in één. Vaak wordt deze ruimte bewoond door studenten of starters: mensen die op kosten besparen door op ruimte te besparen. Daar houden wij van! In deze blog lees je alles over hoe je een studio inrichten zo slim mogelijk aanpakt.

Hoe benut je de ruimte optimaal, hoe houd je jouw studio geordend en hoe richt je de ruimte het meest efficiënt in? Wij geven jou wooninspiratie waardoor klein wonen niet hinderlijk hoeft te zijn. Klein wonen wordt met ALLSAFE ruim wonen.

Selectief omgaan met spullen

Je hebt de keuze gemaakt in een studio of eenkamerappartement te gaan wonen. Nu is het eerste probleem: hoe kan je hier al je spullen in kwijt? Misschien heb je eerder al meubels aangeschaft die nu eigenlijk te groot zijn. Of krijg je toch je hele kledingkast niet mee.

Als je klein gaat wonen zal je hoe dan ook wat selecties moeten maken voor spullen die je in de woning zet. Een volle, kleine kamer leeft niet prettig: tijd om wat knopen door te hakken.

Knopen doorhakken hoeft gelukkig niet te betekenen dat je alles weg moet doen. Spullen waar je (tijdelijk) geen plek voor hebt kun je eenvoudig opbergen bij ALLSAFE. Zo houd je genoeg ruimte over in je studio, maar heb je je andere spullen altijd nog dicht bij de hand.

Studio inrichten voor wonen en slapen

studio inrichten voor wonen en slapenMet het vinden van een goede balans tussen je woon- en slaapgedeelte deel jij je kleine ruimte het beste in. Wanneer je de gedeeltes te duidelijk scheidt of juist teveel in elkaar laat overlopen, zullen beide krap aan gaan voelen. Het is bij een klein huis inrichten dan ook belangrijk de scheiding tussen wonen en slapen subtiel te houden.

Dit doe je door bijvoorbeeld gebruik te maken van een open kast naast of achter je bed. Met een dergelijke kast creëer je een afbakening, maar behoud je tegelijk een open sfeer in je kamer.

Een andere manier om je ruimtes gescheiden te houden is door kleurverschillen aan te brengen. Hiermee creëer je een visuele scheiding. Ook met lage plantenbakken scheid je ruimtes eenvoudig en voeg je meteen wat groen in huis toe.

Slimme meubels

slimme meubelsWie niet veel ruimte heeft, moet slim zijn. Maak gebruik van opklapbare meubels zoals stoelen om extra ruimte creëren wanneer je dat nodig hebt. Een ander slimmigheidje zijn transparante stoelen. Op deze manier lijkt je kamer niet zo vol te staan.

Een eet- en werkplek combineer je door hier dezelfde tafel voor te gebruiken. Gezien je één plek meerdere functies toewijst houd je boel ook nog eens beter opgeruimd.

Tips voor een kleine slaapkamer inrichten zijn gebruik maken van een hoogslaper of van grote lades onder het bed. Onder een hoogslaper kun je een bureau kwijt en lades kunnen als kledingkast dienen.

Denk er daarnaast over na of je echt een bank nodig hebt of een stoel eigenlijk voldoende is. Als je een bank neemt, kies er dan een met ingebouwde opslagruimte. Zo maak je extra gebruik van de ruimte die je hebt.

Als je niet in de breedte kan werken, werk dan de hoogte in. Maak plankjes aan de muur voor je boeken of kies voor kasten onder het plafond. Zo creëer je extra ruime zonder dat spullen in de weg staan.

Studio inrichten tips

studio inrichten tipsBij een kleine studio inrichten komt meer kijken dan alleen slimme meubels. Ondanks dat de ruimte klein is, kun je hem wel ruim laten lijken. Zorg voor voldoende licht en maak gebruik van rustige en lichte kleuren. Ook creëren ronde vormen een ruimtelijker effect.

Een ander belangrijk deel van je studio inrichten is je studio geordend houden. Losse spulletjes zorgen ervoor dat je veel ruimte niet goed kan gebruiken. Spullen die je eigenlijk niet nodig hebt of niet gebruikt, maar wel in de weg staan, haal je het huis uit. Door deze spullen extern op te bergen leg je jezelf geen onnodig ruimtegebrek op. Wie niet veel ruimte heeft, creëert ruimte met ALLSAFE.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder