• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Samenwonen met vrienden – klein maar fijn!

6 november 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Samenwonen met vrienden – klein maar fijn! Verhuistips

Een woning delen met vrienden kan erg leuk zijn. Je hebt ze altijd dichtbij zodat je non stop leuke dingen kunt doen. Dit samenwonen is niet alleen voorbehouden aan studenten; je kunt ook na je studie of als niet-student prima samenwonen met je vriendinnen of vrienden. Naast leuk kan het namelijk ook voordelig zijn om een huis te delen: je kunt immers alle kosten met elkaar delen! Toch zit je wel altijd dicht op elkaars lip en is het belangrijk om ook je eigen ruimte te bewaren. Wij geven je wat tips om soepel samen te wonen met je vrienden!

De studeer- of hobbykamer

Om gezond met elkaar te kunnen samenwonen heeft iedereen op z’n minst één ruimte nodig om zich terug te kunnen trekken. Een eigen slaapkamer ligt daarbij voor de hand, maar een hobbykamer of studeerruimte extra kan ook geen kwaad. Ondanks dat je misschien niet voor iedereen apart een hobbykamer kan creëren, kan je wel een multifunctionele ruimte maken. Misschien schildert de één wel veel beter als de ander tegelijkertijd zijn piano of drumstel bespeelt. Wanneer je je hobby liever alleen uitoefent kan je altijd nog goede afspraken maken over het gebruik van de ruimte: zo vaak zal je toch niet tegelijkertijd je creatieve behoefte willen uiten. Een studeerkamer is bijna wel een must. Af en toe moet je je even kunnen afsluiten om je te kunnen concentreren.

Je slaapkamer

samenwonen met vrienden

Het kan zijn dat je, in je kamer in het studentenhuis of in je eerste échte huis met vrienden, een stapje terug moet doen in de ruimte die je eerst in het ouderlijk huis had. Misschien een kleiner bed, minder beweegruimte maar vooral: minder ruimte. Een externe opslagruimte is natuurlijk een optie voor je spullen maar de dingen die je daadwerkelijk in je kamer móét hebben, kun je daarnaast zo efficiënt mogelijk een plekje geven. Lees je mee?

 #1 WEES CREATIEF

We kennen het allemaal dat we overlopen van enthousiasme en het eerste de beste bed kopen wat we zien, zonder na te denken over of er nog andere opties zijn. Creativiteit en multifunctionaliteit zijn namelijk de sleutelwoorden tot succes bij samenwonen en het inrichten van een kleine kamer. Denk aan een kleine eettafel om aan te eten én te studeren. Ook zijn een slaapbank of krukjes met opbergruimte handig!

#2 KLEIN MAAR FIJN

Het is belangrijk om, hoe klein de kamer ook is, alle ruimte optimaal te benutten. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper of een bed met opbergruimte eronder. Op deze manier heb je genoeg ruimte voor veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een normaal bed, is het misschien handig om te kijken of je nog wat spullen bij je ouders kwijtkunt, of bijvoorbeeld door het huren van een externe opslagruimte.

#3 THEN THERE WAS LIGHT!

Het gebruiken van lichte kleuren in een kleine kamer, zorgt dat het ruimer oogt! Denk bijvoorbeeld aan een lichte kleur op de muur, zoals wit of pastel. Goede verlichting heeft hetzelfde effect. We begrijpen dat je hier misschien niet al te veel geld aan wilt uitgeven, maar ook kaarsen, kleine lampen of kerstlichtjes doen al een wonder voor jouw kleine kamer.

#4 GEBRUIK ALLES 

En met alles bedoelen we dan ook echt álles. Dat lege plekje op de muur? Gebruik het! Een paar planken boven je bed of boven de tafel bieden extra opbergruimte zonder veel plek in te nemen. Naast dat het superpraktisch is, ziet het er ook nog eens leuk uit als je boeken afwisselt met accessoires, zoals planten of andere persoonlijke spullen.

#5 SLAAP ZACHT

samenwonen met vrienden

Je zal merken dat op zo’n kleine oppervlakte alleen een bed al een onwijs groot deel van de kamer inneemt! Maar hoe zorg je ervoor dat de slaapkamer er ondanks het kleine formaat toch gezellig uitziet? Vrijwel iedereen droomt weleens van een hemelbed met grote gordijnen. Heb je een kleine slaapkamer, dan kun je dit realiseren door hoge gordijnen vanaf het plafond voor het bed langs te laten hangen. Zo lijkt je kamer groter en breder.

#6 MONSTER ONDER JE BED?

Een oplossing in een kleine kamer zit vaak in een klein hoekje – zoals onder het bed. Zelfs als je er ruimte maakt, moet je wel bij de spullen kunnen die je er hebt opgeborgen. Wanneer je telkens onder het bed moet kruipen om bij zijn spullen te komen, schiet het niet erg op… Grote laden zijn de oplossing: ze zorgen ervoor dat je er altijd gemakkelijk bij kunt.

Heb jij er helemaal vertrouwen in gekregen dat samenwonen met je vrienden een succes gaat worden? Ben je er klaar voor om van jouw kleine kamer een mooi en gezellig plekje te maken? Mooi! Dat was de bedoeling. En merk je toch dat je ruimte tekortkomt of meer rust in je huis en hoofd nodig hebt? Bij ALLSAFE Mini Opslag hoef je er niet meer over in te zitten. Wij geven jou en je vrienden meer rust op je woonplek, én in je hoofd.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder