• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Verhuisstress voorkomen – tips voor een vlekkeloze verhuizing!

7 maart 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Verhuisstress voorkomen – tips voor een vlekkeloze verhuizing! Verhuistips

Een verhuizing levert een hoop verhuisstress op. Hoe houd ik het overzicht? Hoe pak ik in mijn spullen het beste in? Welke spullen gaan mee naar mijn nieuwe huis en wat doe ik met de spullen die (tijdelijk) niet mee kunnen?

Al deze vragen eisen een snel antwoord terwijl ‘het gewone leven’ gewoon doorgaat. Wij helpen je met tips om bij het verhuizen stress te voorkomen. Verhuizen wordt zo een makkie!

De verhuizen stress top 10

Verhuizen zonder stress lukt haast niemand. Waar ergeren we ons zo aan dan? Uit onderzoek blijkt dat dit dé top 10 oorzaken van verhuisstress is:

  • Verhuisstress top 10Geen overzicht houden tijdens de verhuizing
  • Gebrekkige voorbereiding
  • Inpakken
  • Niet werkende verpakkingsmaterialen
  • Vrienden en familie om hulp vragen
  • Een te drukke agenda naast de verhuizing
  • Het oude huis leeg achter moeten laten
  • Humeurige partners
  • Kinderen die geen zin meer hebben
  • Omzetten van contracten en abonnementen

Serieuze punten, maar niet onoverkoombaar. Wij helpen je deze oorzaken weg te nemen zodat jouw verhuizing een fluitje van een cent wordt!

Organiseer je verhuisstress weg

Verhuis checklistDe belangrijkste eerst stap bij het verhuizen is een gedegen planning. Begin dan ook op tijd! Hoe vol je agenda ook mag zijn, op je verhuisdag wil je er klaar voor zijn.

Begin bijvoorbeeld met een ‘verhuischecklist’ waar je opschrijft wat je geregeld moet hebben en wanneer. Denk bijvoorbeeld aan de inkoop van geschikt verhuismateriaal, het bellen van vrienden of familie of ze komen helpen en het overzetten van contracten en abonnementen. Wij hebben eerder al een verhuischecklist gemaakt die voor vele mensen al van grote hulp is geweest!

Maak voor jezelf deadlines zodat je zeker weet dat je op tijd klaar bent. Een draaiboek voor op de verhuisdag/verhuisdagen zelf kan ook ontzettend goed helpen om het overzicht te houden van wat er moet gebeuren en wanneer.

Georganiseerd inpakken met het juiste materiaal

Georganiseerd inpakkenDe kans is groot dat je een hoop spullen meeneemt met je verhuizing. Of je nu uit een groot huis of je knusse studentenkamer komt, je hebt altijd meer spullen dan je denkt. Organisatie is dus key!

Veel spullen zullen in dozen vervoerd worden. Zorg altijd voor labeling! Op elke doos opschrijven wat erin zit scheelt een hoop zoekwerk bij het uitpakken. Noteer ook alvast welke doos naar welke kamer in de nieuwe woning moet. Dat scheelt bij het uitladen. Kan hier niet een uitsnede van onze verhuisdoos staan? Op onze dozen staan ook de kamers met een checklist afgebeeld.

Naast organisatie moet ook het inpakmateriaal goed zijn. Niemand zit te wachten op een verhuisdoos die openscheurt tijdens de verhuizing. Zorg dan ook voor goede dozen (eventueel met tape versterkt).

Verhuis materialen pakketBedenk ook waarvoor je ze gaat gebruiken: dozen zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld XL-dozen voor je grotere spullen of archiefdozen waar je ordners makkelijk in passen.

Naast je dozen heb je nog meer spullen om mee te verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan banken, matrassen, kasten et cetera. Stuk voor stuk grote en zware spullen waarvan je niet wil dat ze beschadigd raken. Schaf dan van tevoren ook materiaal aan om je spullen mooi te houden. Denk daarbij aan matrashoezen of noppenfolie.

Deze spullen zijn op veel plaatsen te verkrijgen. Los of in makkelijke en complete verhuispakketten!

Vele handen maken lichte verhuisstress

In de top 10 oorzaken van verhuisstress staat onder meer het vragen van hulp aan vrienden en familie. Misschien wil je geen druk opleggen of ben je bang dat je teveel vraagt, maar wees niet gevreesd! Vele handen maken namelijk licht werk, dus de druk valt wel mee. Daarbij is verhuizen met z’n allen best een leuke bezigheid.

Een (bescheiden) beloning voor de gegeven hulp kan natuurlijk geen kwaad. Zorg aan het einde van de verhuisdag dan ook voor een goed maal en een drankje. Dan kan je de dag nog even relaxt afsluiten. Dat hebben jullie wel verdiend!

Slim gebruik maken van de ruimte

Bij het inpakken kom je er misschien achter dat je veel spullen in huis hebt die je eigenlijk niet zo vaak gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan je skispullen in de zomer of juist je badkleding en opblaaskrokodil in de winter.

Wist je dat weinig gebruikte spullen gemiddeld 10m2 aan ruimte innemen? Dat is de grootte van een kleine slaapkamer! Zonde om kostbare ruimte in te laten nemen door deze spullen toch? Maak van je pakhuis en berg weinig gebruikte spullen op bij ALLSAFE Mini Opslag. Al vanaf € 1,40 per week woon je ruimer in je eigen huis. Slim toch?

Weg met verhuisstressWeg met verhuisstress!

Door deze tips goed te volgen wordt verhuizen zomaar een leuke bezigheid. Jij hebt de regie in handen, alles is geregeld en het is nog gezellig ook met vrienden en familie. Functioneel én leuk! Verhuisstress is voor jou passé. Volgende week bij jou?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder