• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Het geheim van een goed zomerfeest bij je thuis

24 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Het geheim van een goed zomerfeest bij je thuis Woontips

Het is weer zomer! Tijd voor lekker weer, zwemmen, naar het strand maar bovenal: gezelligheid met familie en vrienden! En waar kun je dat het beste organiseren dan gewoon bij je thuis! Je denkt misschien: pffff, al die mensen op een zomerfeest bij mij in de tuin. Daar heb ik toch helemaal geen plek voor? En dat is toch veel teveel gedoe? Geen paniek, wij helpen je er wel doorheen. Met deze handige checklist kun jij zonder al teveel stress en gedoe een heel tof feest organiseren binnen of in de tuin. Klaar voor?

themeparty zomerfeest

Wanneer je een tuinfeest wilt organiseren, is het eerst handig om te bedenken wat je precies wilt gaan doen. Zit je te denken aan een tuinfeest met veel dansen en muziek? Of is het publiek wat je uitnodigt niet echt muzikaal en maak je ze blijer met een heerlijke barbecue? Alles is mogelijk, ook al lijkt dat misschien niet zo. Ook jouw tuin kan helemaal omgetoverd worden! Zo krijg jij deze zomer ook een feest om nooit te vergeten.

Themaparty?

Bepaal van tevoren goed wat je precies wilt! Kies je voor een leuk themafeestje? Dan is dit de eerste beslissing die je moet nemen! Alle verdere voorbereidingen kunnen dan matchen met jouw thema, het wordt de basis voor de keuze van je decoratie, uitnodiging, hapjes…

themaparty zomerfeest

Vervolgens is het even kijken wat het weer doet: geef je het zomerfeest buiten of richt je ook een ruimte binnen in voor als het écht met bakken uit de hemel komt? Wanneer je dit van plan bent, is het misschien wel handig om wat aanpassingen te doen in je interieur. Ga eerst zelf na welke ruimtes je wil gebruiken voor het ontvangen van je gasten en maak die vrij van alle breekbare en overbodige objecten. Zorg dat de ruimte duidelijk is ingedeeld voor je gasten. Waar kunnen ze drankjes en hapjes vinden? Waar is de dansvloer? Waar kunnen ze even zitten om bij te praten? Hoe beter jij dat vooraf organiseert, hoe gezelliger het wordt op het moment zelf en hoe minder je je er later nog druk om hoeft te maken! Geef je huis een goede poetsbeurt voor je aan de decoratie begint.

Koukleumen

barbecue zomerfeest

Check, de binnenruimte is klaar! En nu? Tijd voor de tuin, want hopelijk heb je lekker weer om daar het grootste deel van je avond door te brengen! Ga creatief aan de slag met partytenten, parasols, strobalen, pallet en creëer zo een gezellige plek! Met wat gezellige sfeerverlichting of een vuurkorf voor als het wat fris wordt en natuurlijk voor de marshmallows maken het helemaal af! Je kan ook een koffer neerzetten met fleece dekentjes voor de koukleumen, maar wellicht heeft niemand die nodig als ze zich lekker warm dansen op jouw party! Wanneer je je tuinfeest organiseert met bijvoorbeeld een barbecue, dan is het wel zo fijn dat iedereen zijn bord kwijt kan en plek heeft om te zitten of staan. Zorg daarom voor voldoende statafels en een aantal zitplaatsen. De tafels kun je makkelijk extern opslaan wanneer de tijd van de feestjes buiten weer is afgelopen.

Een goed zomerfeest kan natuurlijk niet zonder wat leuke decoraties! Bij een zomers feestje geldt: hoe meer kleur, hoe beter. Alsof ze zich in een tropisch paradijs bevinden! Denk hierbij aan vrolijk gekleurde slingers en drankjes die ze uit een kokosnoot kunnen drinken. Opblaasbare feestartikelen geven extra sfeer, zoals opblaasbare dieren of palmbomen. Erg leuk voor een fotohoekje! Een opblaasbare drankkoeler gevuld met ijsblokjes is een coole eyecatcher. Deze dingen schaf je natuurlijk één keer aan en vervolgens heb je er heel lang plezier van! En heb je op zolder geen ruimte om al die dingen te bewaren de rest van het jaar? Berg ze extern op in een opslagruimte!

Zet er een lampje op!

Ga je voor de feestdecoratie, de creatieve toer of voor een bepaald kleur? Verwerk dit dan ook in de versiering. Denk aan slingers, pompons, bloemen, feestposters, foto’s… De mogelijkheden zijn ontelbaar! Uiteraard hou je geen feestje met kille TL verlichting. Sfeerverlichting is zeker van belang, niet te fel, niet te donker en eventueel discolichten voor op de dansvloer!

Kerstverlichting werkt ook perfect dus haal het maar weer van zolder! Test die verlichting zeker even uit vooraf, zodat je helemaal zeker bent dat de sfeer goed zit. Wanneer het donker begint te worden en de nacht nadert, is het ook ideaal om een kampvuur te maken. Dit bevordert de sfeer en wanneer de temperatuur zakt heb je het toch lekker warm. Op deze avonden bij het vuur komen altijd de mooiste, leukste, grappigste verhalen naar boven!

Party people…

Natuurlijk is alleen met een beetje verlichting de sfeer niet ineens héél erg goed. Met lekkere muziek kan het echter helemaal niet meer stuk! Kies je niet voor en DJ die op jouw zomerfeest de sfeer komt brengen, dan kan je alvast aan de slag om je eigen playlist samen te stellen. Die verschilt uiteraard afhankelijk van je publiek. Ga voor swingende zomerhits of juiste heerlijke loungenummers.

dansende mensen zomerfeest

Maak je ook ruimte voor verzoeknummers? Dan zit de stemming er gelijk in en kan er goed gedanst worden! Leuk is ook om vooraf al aan je gasten te vragen om hun favoriete nummer door te sturen, zo heb je al een basis voor je perfecte mix. Heb je zelf geen goede geluidsinstallatie? Grote kans dat een van je vrienden dat wel heeft.

Hapje erbij?

hapjes zomerfeest

Nederlanders houden van lekker eten en dat mag je zeker letterlijk nemen op je zomerfeest! Ga dus op zoek naar heerlijke hapjes en presenteer ze in leuke schalen of op kleurrijke borden.  Ook hier kan je je thema opnieuw als basis nemen voor de keuze van je hapjes. Voor de drankjes is het principe van zelfbediening zeker aan te raden. Dan heb jij je handen vrij en kan iedereen nemen wat hij of zij wil!

Wanneer het langzaam donker wordt wil je met zijn alle gezellig knus bij elkaar zitten. Leg om het kampvuur heen wat kussen en dekens. Zitzakken zijn ook een optie en voor de echte luiwammes kun je een hangmat ophangen. Verhuis je salontafel naar de tuin, of improviseer en maak een tafeltje van kratten bier met een plank erop. Zo kun je altijd je glazen kwijt.

Een goede voorbereiding heeft zo zijn voordelen… Op je zomerfeest kun jij doen wat het allerbelangrijkste is: GENIETEN! Meng je onder je gasten, zorg dat iedereen het naar zijn zin heeft en maak ook wat foto’s als herinnering aan de mooie avond! Niemand zit te wachten op een stressy gastvrouw of gastheer die zich niet kan ontspannen. ALLSAFE geeft je deze rust en ruimte om jouw knaller van een zomerfeest te organiseren. Een betere start van de vakantie is er niet, toch?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder