• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

De spullen van je ex: wat doe je ermee?

9 september 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
De spullen van je ex: wat doe je ermee? Verhuistips

Helaas kan een relatie op het punt komen dat het niet meer werkt. Dan is het tijd om uit elkaar te gaan. Een break-up of scheiding is pijnlijk, zeker wanneer je al lang samen bent of er kinderen in het spel zijn. In deze blog geven we je tips om af te komen van de spullen van je ex: een extra stapje richting rust in je hoofd en een nieuwe start!

Scheiding verwerken

Een break-up is emotioneel zwaar. Ook wanneer je zonder ruzie uit elkaar bent gegaan, zitten de emoties hoog. Dan kan je niet helemaal helder denken over praktische zaken. Dat is al helemaal het geval wanneer je wel met onenigheid uit elkaar bent gegaan. Er komt dan ongetwijfeld ruzie over onbenullige dingen, bijvoorbeeld omdat je de ander op dat moment echt niks gunt. Een tip is om het regelen van niet dringende praktische zaken een aantal weken uit te stellen. Na enige tijd zijn de hoogste emoties gezakt en kunnen jullie beiden veel redelijker nadenken.

Foto's van je ex bewaren

Maar wacht niet té lang met het verdelen van je spullen

Toch moet je het verdelen of ophalen van spullen niet maandenlang uitstellen. Je wilt niet lange tijd na de relatiebreuk nog met spullen van je ex zitten. Dat staat in de weg en bovendien word je dan constant aan diegene herinnerd. Dat helpt niet bij de verwerking van de break-up. Spreek daarom een moment af waarop jij (of iemand anders) jouw spullen ophaalt, zodat dat gewoon geregeld is.

Hebben jullie afgesproken bepaalde meubels te gaan verkopen of later uit te gaan zoeken? Dan is het een goed idee om deze gedeelde spullen tijdelijk extern op te bergen. Dat scheelt ruimte en ze staan zo niet constant in je zicht. Opslagruimte huren bij ALLSAFE kan voor korte of langere tijd en jij en je ex kunnen erbij wanneer je maar wilt!

Wist je dat …

Uit onderzoek blijkt dat niet iedereen zo snel mogelijk van de spullen van zijn ex af wil. 54% van de ondervraagden geeft aan dat hij bewust spullen van de ex-partner bewaart. Dat zijn bijvoorbeeld foto’s (81%) en 54% bewaart ontvangen cadeaus (duh!). Maar materie waar we zelf niks mee kunnen bewaren maar weinig mensen, zoals kleding van de ex-partner. Ook zegt zo’n 6% nog lekker mee te liften op het abonnement van de ex, bijvoorbeeld van Netflix. Tot slot zal iedereen wel eens gespeeld hebben met de gedachte de spullen gewoon te verbranden. Toch nog 3% doet dat daadwerkelijk!

Spullen verdelen bij scheiding

Juridische stappen bij een scheiding

Het kan gebeuren dat jij en je ex niet meer on speaking terms zijn. Dat is al een nare situatie op zich en al helemaal wanneer jullie nog spullen van elkaar hebben. Wil de ander geen contact meer, maar staat je huis nog vol met de spullen van hem of haar? Ga dan niet spullen weggooien uit frustratie, want dan kan je ex je aansprakelijk stellen. Het is dan tijd voor juridische stappen, ook al hoop je dit natuurlijk te voorkomen!

De rechtbank kan pas iets voor je doen als je kan aantonen dat je de ander meerdere malen hebt verzocht de spullen te komen halen. Dat doe je door je ex een formele, aangetekende brief te schrijven met daarin een aantal mogelijke data en tijdstippen om de spullen te halen. Geef ook een uiterste termijn van ophalen en zeg dat je daarna de spullen als niet belangrijk beschouwt en weggooit. Bewaar deze brief en het gehele briefcontact heel goed! Zo sta je juridisch sterk.

De verwerking van een relatiebreuk blijft een pittig proces. Hopelijk helpen deze tips je bij het regelen van praktische zaken en een positieve kijk op de toekomst! 

Nog liever wat meer tips over wat te doen met de spullen van je ex? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder